kawan2 followers tercayang

Wednesday, 21 December 2011

wordless wednesday #2


D.i.Y kotak tisu






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 17 December 2011

6 bulan dah berlalu




17 Jun - 17 Disember 2011




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 16 December 2011

cuti ke?

Assalamualaikum sume...hai hai hai....

Wah...sekejap je kan dah ari khamis...cepatnya la masa berlalu...alamak!skola da nk bukak lerr...huhuhu...xpuas agi bercuti...agipon modul & soklan latihan utk bdk2 xsiap agi...giler pemalas kan sy nih...huhuh...tp kan...sebenarnya bkn la pemls sgt pon...cuma...bila da cuti nih...otak pon da settting CUTI...tu yg rasa nk bercuti saja tanpa wat apa2 keje yg berkaitan ngan skola...hahah...tension tau ngan keje2 yg x pernah2 abes...adoyai...

Heh...entry ari nih cam byk mengeluh la pulak kan..okeh2...abaikan je la ek...luahan ati org tgh tension nih...cenggitu le jadiknya!

Pape pon...slmt bercuti ye sume...kalau yg tgh bekerja tu...selamat bekerja...babai...see u nanti dlm entry2 yg seterusnya...
~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 15 December 2011

P.I.C.U






hai sume...assalamualaikum...

comey x gambar kanak2 ribena kat atas tu? comey2 belaka kan...hihih...rindu sgt ngan picu2an nih...heheh...sume dah terpisah bawak haluan masing2...ada yg dah kawen...ada yg dah jadik mak ngan bapak org...ada yg masih single cam sy...eh?

apa ke benda P.I.C.U tu ek? hahah...nih nama company sy la...sy x ingat la PICU tu stand for apa...lupa ingatan jap...hihih...tp pape pon...PICU nih ttp dihatiku...byk tau suka duka kongsi sama2...mana x nya...3 bln dari pagi sampai ke pagi esoknya dan esoknya asik tgk muka yg sama je kan...tdo pon kat tempat yg sama...mkn pon benda yg sama gak...dok pon dlm kelas yg sama gak...pendek kata mmg kitorg sgt2 rapat...dah mcm adik beradik!

tp skang nih sume dah ada life sendiri...nk jumpe ke wat mini reunion ke mmg xde kesempatan lg...rindu sgt kat dorang2 nih sume...hopefully satu ari nanti dpt la jumpa ngan team PICU nih...pape pon jom layan video yg bos kitorg wat seblom PICUan berpisah mencari haluan masing2...


p/s: sori video x dpt nk upload...nanti sy cuba upload lg skali




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 14 December 2011

Tuesday, 13 December 2011

YES 2011

assalamualaikum sume...

ari nih kita citer psl shoping2 la kot...hihih...masih topik kawen2...cuma ari nih kita citer ttg kain dan promosi...x dinafikan yg akhir thn mmg paling ditunggu oleh gadis2..ibu2 dan jugak kaum wanita...mana x nya...time nih la kan nk m'borong itu & ini pd harga yg lebih murah...hmmm...murah ke beli masa year end sale nih?

sy blom berkesempatan nk mengabiskan duit kat kedai2 dan shoping2 complex yg wat promosi jualan akhir tahun nih...ye la...thn2 seblom nih x keje lg...duit sendiri pon xde lg...cuma cuci2 mata sambil telan ayaq liuq je la yg termampu time tu...hihih

tp utk thn nih...rasa cam nk gak mengabiskan duit...hahah...bajet cam gaji sendiri tu ribu-riban la pulak kan...hihih...tp rasanya mmg kna mengabiskan duit gak...sbbnya thn depan kan gedik2 nk kawen! jadi thn nih kna la korbankan duit p beli pape yg patut sementara org tgh dok giler wat sales kan...kang x p nyibuk2 beli rugi la pulak...ye x? even seblom nih akak sepupu dah tawarkan diri nk tlg belikan kat vietnam kain2 utk kenduri nanti tp rasanya better yg empunya diri pegi beli sendirikan...baru ar smangat gatai nk kawen tu mai kan...hahah

dan rasanya stiap b2b ke mak b2b ke mesti akan cari gedung2 cam jakel utk wat persiapan kawen kan...so...sy pon rasa cam nk ke situ jugak la nanti...hihih...nk2 pulak bile tgk iklan promosi dia yg sgt best itu! rasa nk terbeliak gak la bijik mata nih...hahah...mmg jakun betoi ar...so jakel...nantikan kedatanganku ye...pasti serbu jakel bile g kl nanti...hihih




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 12 December 2011

sobsobsob T___T

assalamualaikum sume...

apa khabar darling2 sume? hopefully sihat2 blaka la hendaknya kan...ari nih nk wat post pendek2 je...cuma nk kasi tau kat darling2 sume yg mlm nih cik ninie dah nk p kl...haila...nk p kl pon mau jom2 heboh satu dunia kan...jakun cam x pernah p kl lak...haishhh...cik ninie xkesah pon korang nk kata apa2...

nih p kl pon x tau ar brape lama nk lepak2 kat sana...mungkin sehari dua...mungkin sminggu dua...tp xde la kemungkinan utk duduk sampai setahun dua...hahah...nih pon sbb dah bosan tahap babun la kot...tu yg sampai nk p ke kl sinun...agipon teringin la jugak nk p jadik org key-ell jap...heheh...

pastu kan ada sale di sana di sini dan di sinun...jadik nk menambahkan lg umat manusia kat tempat2 sale tu...hahah...leh la kan cuci2 mata tgk itu dan ini...ya kwn2...hanya mampu tgk saja sbb poketku kosong x berduit...walletku jua kempis xde apa2...kad bank byk...tp hampeh je sbb isinya kosong! nih la yg dikatakan dah jatuh ditimpa tangga...kecian kan...

la nih p kl tiket pon mahal sgt...adoyai...rasa nk nangis la pulak semlm masa nk byr duit tiket...rm100 melayang begitu saja....sedey wooo...mungkin bg korang rm100 tu cam lekat celah gigi je kan...tp bagi cik ninie mmg byk sgt dah tu...leh beli mcm2 ye kwn2 sume...pas da beli tiket tggal la brape hinggit je dlm walletku....nk beli topup pon x lepas nih...huhuh...okeh la incik bie...dua tiga minggu nih xyah la kita gayut2...terpaksa ar stop kejap...pas gaji masuk baru kita calling2 ek...huwaaaa...rasa cam muflis sgt2 dah nih...apa la nasib diriku nih kan...sedey dan rasa nk nangis kuat2...sobsobsob T__T

pastu otw nk p stesyen kete api singgah2 lg isi minyak kete lak...huwaaaa...lg panjang tangisan cik ninie sbb kna kuar duit agi utk isi minyak kete...adoyai...nape la kete kna isi minyak baru leh jln...apesal x guna angin je...kan free je bile isi angin...hohoho...skang nih bile xde duit sume benda yg daku wat nk berkira xhengat donia...mmg betoi2 muflis dah nih...bkn cobaan dah...

p/s: sila jgn jadik cam cik ninie ye...parah idup bile x berduit nih..huhuh




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 11 December 2011

charger laptop merajuk!

slm sume...

ari nih x leh nk update byk2 sbb tgh jimat bateri nih...huhuh...time2 x dak duit nih mcm2 benda lak terjadik...sedey giler...charger lappy merajuk...langsung x leh guna...huhuh...mmg tragis sgguh la...udah la daku yg poyo nih x leh idup tanpa lappy dan internet...bile dah jadik cenggini rasa cam ilang abes kaki dan tangan utk wat sgala bagai xtvt...sgguh2 sedey!

bile lappy xde nanti makanya xde lg sesi terjah-menerjah belog org...xde lg sesi updet-mengupdet cerita sgala bagai...xde lg jln2 cari psl ke sana dan ke sini...huhuhu...sedey daku sedey...apa nk wat lg kan...redha dan pasrah je la...tggu gaji masuk nanti la kot baru nk bwk p jumpa doktor...seb bek la dah nk p kl...hm....nanti kna pinjam ipad adik la kot kalau nk updet pape citer...hahah...kelas kau cik ninie poyo updet belog pakai ipad...harus la nanti jakun seketika! tp seblom nk ke kl tu kna la wat en3 byk2 dulu kot...nanti scheduledkan je tarikh mana nk publish...hahah...mcm main tipu2 la pulak...adoyai!!! sgguh cik ninie rasa dlm dilema skang nih T__T

pape pon...cik ninie masih berharap yg charger lappy nih just wat gimik je...hopefully masih ada peluang lg utk cik ninie guna khidmat bakti charger nih...huwahuwahuwa...daku masih lg berpikiran positip terhadap charger lappyku...mungkin charger nih berehat sebentar bersama2 kitkat kot seblom dia nk sambung khidmat bakti dia kat cik ninie yg comey nih...hihih...tlg doakan spaya charger lappy cik ninie cepat2 ilang rajuknya okeh!

~ kredit to google: nih le rupa charger lappyku yg merajuk...menci la ~

 ~ kredit to incik google gak. mls nk snap gambar lappy sendiri...lappy daku cenggini la rupanya ~


p/s: mode sedey skang nih...dugaan2




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

wedding planner book

assalamualaikum sume...
memandangkan skang nih cuti skola dan musim org kawen2...jadiknya...mood blog sy nih pon psl kawen2 la jugak...buleh kan? hahah...mmg cpt terpengaruh betoi la kan...ala...citer psl kawen sape yg xmo kan...sume org nk citer psl kawen...nk share psl kawen...nk share psl impian kawen...pastu dah kawen...citer lak psl kehidupan pas kawen dan blablabla....

hahah...nk iklan jap...ckp psl impian nih...impian majlis kawen sy nanti xde la nk wat se'gah' org lain...bajet pon ciput je...almaklum la...pengantin bajet je nanti...hihih...okeh sambung blk citer asal...tp pe yg sy nk citer kat sini bkn psl impian kawen sy okeh! belum masanya nk jom heboh2 kat korang sume...kang jadik x se'gah' seperti yg dicanang wat malu diri sendiri la pulak kan...

apa yg sy nk share kat sini ialah psl planner...seblom2 nih sy x terpikir pon psl wedding book planner nih...hahah...rupa2nya planner tu sgt penting okeh bg yg kuat mkn semut cam sy nih...nanti asik lupa itu dan ini je...pada sy...planner book nih penting la...lebih2 lg kalau nk wat majlis besar cam majlis kawen kan...nanti sume benda leh sumbat masuk dlm planner book...skurang2nya kita xde la menggelabah biawak bile nk cari something kan...contohnya cam resit2 sgala bagai...kang kalau simpan merata tempat lupa la pulak letak kat mana kan...paling senang dan mudah...tempek je kat dlm planner book...x kan ilang pnya resit tu dan kita pon senang je nk cari nanti...kan?

mcm yg sy ckp tadi yg sy baru je terpikir psl planner book nih bile sy blogwalking kat kat blog pn nora...kalau sapa yg pernah berkunjung kat blog nora mesti tau pnya betapa gigihnya nora dlm merealisasikan impian perkahwinan dia...mmg superb ar...sy pon kagum gak ngan idea2 dan perkongsian info & maklumat psl kawen2 nih...bile tgk apa yg nora wat mmg x tersangka lak dia nih sgt2 kreatif dan penuh ngan idea2 yg mengujakan perasaan sy...haiyya nora...blog kamu wat sy x sabar nk membizikan diri ngan persiapan kawen...hihih...jadi skang nih hanya mampu melihat2 je la...

kembali pd topik asal...eh lupa ke? ala...psl planner book la...okeh...bile sy gugel2...rupanya mmg byk je cth wedding book planner nih...hahah...tp utk posting nih...sy amik cth yg nora pnya la...lgpon nmpak detail ckit...so b2b kat luar sana leh amik idea @ jadikan sbagai rujukan masing2...dan ckp psl rujukan nih...ada sorg silent reader sy bg cadangan kat sy utk wat wedding book planner nih...jadinya...bermula dari emel tu la sy menggugel2 psl planner book nih sampai la terjumpa yg nora pnya wedding book planner dan terhasil la en3 nih...hihih...



 ~ ketiga2 gambar nih sumenya nora pnya okeh...so kalau korang nk tau lebih detail leh p jenguk kat blog nora ye...kat sini sy share ckit je ~

okeh...camne lak ngan cik ninie dan wedding book plannernya? hahah...rasa cam excited le pulak kan kalau nk wat! tp x slh kot kalau start dari skarang sy kumpul apa2 yg patut kan..heheh...sbb skang nih mmg target nk tunang thn depan dan mmg bertunang tu jadi perkara yg paling utama...sy pon rasa x salah kot kalau sy mulakan ngan engagement planner...hahah...smangat poyo betoi la kan sy nih...tp kan...sbenarnya sy mls gak nk wat...kalau ada pon cuma buku nota kecik yg sy tulis senarai brg2 utk hantaran yg sy bincang ngan bie sy masa berskype-ing...hahah...tu kira buleh wat sbagai planner book la kan...ngeee

 ~ ni la planner book cik ninie poyo...heheh...pnya la kedekut kan sampai buku note free nih je yg sy wat planner book sy ~

~ nih contoh planner book cik ninie yg mls okeh...sila jgn tiru...hahah ~

so pada b2b kat luar sana...jgn jadik mls mcm sy okeh! buku sy nih pon terwujud aritu masa dok diskas2 ngan bie sy...hahah...ikut ati mmg mls nk tulis sbb konon2 simpan je kat otak nih...tp masa tu bie sy suh tulis takut lupa tu yg tulis gak tu...hahah...jadi..kalau korang nk rujuk merujuk mungkin info psl planner book yg nora pnya tu dpt membantu memudahkan keje2 kawen korang nanti...hihih...


p/s: nanti2 kalau sy rajin nk wat wedding book planner sy sendiri sy upload kat blog okeh utk tatapan korang sume


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 10 December 2011

mungkinkah ini kad yg dicari2

hai sume...assalamualaikum...

adoyai...sejak dua menjak nih asik citer psl kad kawen je kan...haishhh...mmg kna kawen dah nih...heheh...bie...jom kawen!

kalau td sy dah post psl kad kawen versi kartun yg comey2...skang nih nk post psl kad kawen ala2 zed zaidi lak...cewah....sejak bile la wat part time promote kad kawen ntah...hahah...nih xtvt di kala boring x tau nk wat apa dah nih...korang mesti tau kan yg kad kawen zed zaidi rupanya cam mana...hahah...bg yg x tau meh sini cek bgtau....sila lihat kat bwh ye...jom2...


 ~ kad kawen kredit to Mstar...zed zaidi x kenal sy pon kalau dia nk bg kad kawen dia kan ~

comey dan unik gitu kad kawen artis kita nih...kiranya kad kawen dia nih melambangkan camne bermulanya pertemuan dia ngan wife dia la...masa tergugel kad kawen nih <asik tergugel je kan..apa da..> tetiba terdetik dlm ati nk wat cenggini gak la...tp rasanya dulu2 pernah gak diskas ngan bie sy psl kad kawen kitorg <cewah...bajet cam da ada tarikh kawen lak kan siap bincang2...hihih> bie sy pernah bg idea supaya kad kawen kitorg nanti wat ala2 ym...sbbnya kitorg punya cinta pon berputik masa ber'ym2 la...heheh <sila rujuk en3 nih>

tp masa tu sy cam x amik pot sgt <giler jahat sy nih kan sbb x pay attention lgsung!> pastu bile tgk kad kawen yg ada kat kad-kadkahwin...OMG!!! teringat bie sy dan idea2nya...walahei...tepuk dahi daku sendiri sbb bengong sgt time tu x mo amik pot kan...yeah bie syg...sy rasa ok je kalau kad kawen kita nanti wat cenggitu gak...sgguh cantik okeh...tp sbb sy nk gak ada gambar kartun2...mgkin nanti sy akan mintak letak gak gambar kartun...heh...x dpt byk ckit pon jadik la...heheh <nk gak tu gambar kartun>

pape pon...masih jauh lg la kalau nk pikir psl kad nih kan...mampu berangan dulu la kot...eh...jauh lg ke?hahah...nanti pejam celik pejam celik dah sampai masanya kan...ok la...xmo merepek panjang2...jom kita tgk cth kad kawen ala2 ym design dari kad-kadkahwin....kalau korang nk tgk kad-kad yg lain leh klik kat kad-kadkahwin okeh...kat website tu mcm2 jenis design kad ada...nk yg ala2 twitter pon ada...ala2 facebook pon ada...ala2 youtube pon ada...pendek kata mcm2 ala yg ada...heheh...

~ design kad dari kad-kadkahwin.com ~

tp kan bie...kad kawen ala2 skype nih pon comey gak...hihih...rasa cam nk kad yg cenggini gak...lgpon cinta kita kan makin mekar dan erat ngan adanya skype nih jugak...heheh...sgguh sy dah rambang mata skang nih...sume jenis design kad nmpak cantik dan menarik! 

 ~ sumber pic : kad-kadkahwin.com


p/s: mana satu pilihan hatiku ini? kad ym @ skype?pening2!hohoh...pening2 kepala cam sok dah nk p tempah kad kawen je kan...adoyai...poyo betoi ar cik ninie si minah kalut nih...hahah




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

kad kawen oh kad kawen

assalamualaikum sume...

hai..hai..hai...cik ninie kembali lg...heheh...tgk tajuk posting cam gempak je kan bunyinya...cam sok lusa je dah nk kawen...hahah...okeh sume2...sila jgn slh sangka...sila jgn silap paham okeh! cik ninie xkawen lg ler...

ari nih sbenarnya saja nk share ngan korang psl kad kawen yg comey nih...disbbkan sy nih mmg lerr teramat suka ngan brg yg comey2...lebih2 lg kalau kartun2 @ doodle...makanya masa dok cari kartun yg comey2 utk projek akan dtg tergugel la pulak psl kad comey nih...mmg kebetulan je masa tgh dok merayap2 cari ilham tu tetiba tersinggah kat belog ini rekacetak2u comey tau uols kalau tgk kad2 dia...sy yg tgk nih pon tiba2 gedik nk kad kawen sendiri...ngeee

so pd b2b kat luar sana yg tgh cari ilham design kad kawen leh la berkunjung ke rekacetak2u nih...pasti x menyesal punya la...hihih...sy pon nanti pasti akan berkunjung smula ke belog rekacetak2u nih bile dah decide tarikh kawen nanti...x sabarnya!

kalau korang nk tgk cth2 kad kawen kartun yg comey2 belaka tu leh scrool kat bwh nih ye...tp kalau nk tgk design2 yg lain leh la berkunjung ke belog rekacetak2u...korang xyah susah2 nk carik belognya...sy dah link kan kat dlm en3 nih...rajin2 le klik ye...hihih



~ kad2 kat atas tu sume dari belog rekacetak2u ~


p/s: comey kan kad2 tu...heheh...so utk info lebih detail korang leh berkunjung ke belog rekacetak2u ye...bie...kalau sy nk kad yg cenggini gak buleh x?

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 8 December 2011

ini ari punya entry

hai hai hai...assalamualaikum sume...

alhamdulillah ari nih dpt gak updet blog...ni pon kebetulan je singgah umah sewa...dpt le jugak nk jenguk2 blog...gelisah giler dok kat umah mak abah sbb internet xde...kang kalau x blk umah mak abah pelik lak dorang kan sbb cuti skola tp sy x blk kg...jadiknya...kna la sy b'korban...sedey giler...ye la...mana x sedey sbb blog xdpt nk updet tiap2 ari...pastu fb pon xdpt nk tgk gak...pastu x dpt nk wc ngan incik badrul amin lg...byk betoi kan benda yg x leh nk wat...sabar je la...huhuhu

tp xpe...skang pon dah masuk 8 ari bln...pas krismas sy akan blk sini smula...skola kan dah nk bukak...nanti bizi la ngan miting itu dan ini...pastu 2012 pon menjelma...erk? 2012...hihih...x sabar nk nantikan kedatangan 2012...hopefully sgala plan yg diatur akan berjaya dilaksanakan pd 2012 nanti...aminnn

ok la korang...nanti sy updet lg ek...dah nk blk dah...babai umah...babai internet...babai blog...babai sume...



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 2 December 2011

hepi besday bie syg

hepi besday bie...

may Allah bless u always...

love u so much...muah3






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

updet laju2 nih...huhu


assalamualaikum all...

hai hai hai...sy kembali bersiaran <cewah...bajet cam ada org tggu2 je kan> pasni sy dah x leh nk updet blog laju2....sedey maaa...internet xde kat umah sbb skang nih sy kat kg....sobsobosob...jadik ari nih kebetulan p skola leh la melepaskan rindu updet blog...heheh...

rindu giler tau bile xdpt nk updet blog...bile dah jumpe internet nih jadik cam org jakun kejap sbb terlampau excited...hahah...ntah hapa2 punya perangai la kan...xkesah la nk kata apa2 pon..sy ok je...hihih...

lg satu ari nih rasa excited sgt sbb ari nih 2 Dis besday bie sy...harus la daku excited kan...hihih...1st time okeh nk celebrate besday "yg tersyg" w/pon si dia berada jauh beribu2 batu dari sy...xpe2...bie...doa sy sentiasa mengiringi bie...thn nih sy hepi sgt2 dpt wat sumthing yg lain dari yg lain..hahah...nk upload kat sini...tp x transfer gambar lg...nanti2 ada kesempatan updet blog sy akan upload ye...promise!

utk bie syg...hepi besday my dear...may Allah bless u always...sori xdpt nk celebrate besday bie sama2...insyaAllah thn dpn kita celebrate sama2 ye...i love u so much...muah3...


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 28 November 2011

doodle yg sy menang!

assalamualaikum darling2 sume...

ari nih nk wat en3 psl hadiah doodle yg sy dpt aritu...ala..yg segmen b'sama Fizgraphic tu...sy da dpt pon doodle yg en.apit tu wat n color ikut apa yg kita nk...hihih...kalau korang tgk doodle yg en.apit wat mmg comey2 belaka...geram giler bile tgk...seb bek bkn mknan kan...hahah...

 ~ sy comey x? ~

okeh! cam yg korang tgk pic kat atas tu...hah...tu la doodle yg en.apit wat...sy just bgtau nk letak color apa je...maka...terhasil la doodle yg sy nk kan tu dari en.apit...sgt2 adorable kan...skang nih tgh pikir nk bg satu projek utk en.apit wat kan...nmpak gaya cam okeh je dari respons yg en.apit bg kat emel sy...nanti smpai masa sy bgtau ek apa projeknya...skang nih masih secret2 lg...agipon kalau da siap pon x leh nk publish kat blog nih lg...sbb benda tu nk guna utk my w-day nanti...hahah...ce teka ce teka apakah itu?

hahah...jgn pening2 kepala perah otak pikir ok..i promise i will let you know soon...okeh...take care syg2 sume...babai...hepi holidays!


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 27 November 2011

#2 DiY project

assalamualaikum sume...

#2 DiY project in progress...hahah...idea last minute nih...baru jap tadi dpt ilham...actually ada dua projek dlm #2 DiY project nih...tp sy gabung jadik 1...kiranya 2in1 project la nih

projek nih nk guna utk jumaat nih...hopefully sempat la...hasihhh...terkilan betoi...slalu je idea2 nih dtg last minute...cian sy sbb kna rushing2 wat benda nih...tp pape pon...sy enjoy je...agpon bila wat ngan penoh kasih syg nih x terasa langsung penatnya w/pun rushing2...hihih...

apakah projeknya itu? heheh...tggu nanti bila da siap sy review okeh...ala...cam biasa la...kna secret2 dulu...kalau x...dah x surprise la kan...sabaq okeh! tiba masa nanti akan ada la review #2 DiY project nih...insyaAllah..

hint2 xde ke? heheh...ada...utk project nih masih guna kain felt & doodle2 Fizgraphic...sy rasa selesa guna doodle en.apit nih...lgpon doodle yg en.apit wat comey2 blaka...ops...cam dah byk bukak rahsia lak...hihih...okeh stop sini dulu...babai all!

p/s: bie sy tgh tgk bola..MALAYSIA vs BAHRAIN...good luck Malaysia


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

i'm hurting

yuhuuuu...hi all! assalamualaikum...

ari nih ari sedey lorrrr...mendung je ati ku ini...cewahhh...tp seyesly mmg tgh sedey2 nih...huhuh...perasaan yg sama masa anta bie kat LCCT pas raya posa 2 bln lepas...

ari nih sy dah nk blk kulim...pasni x leh dah nk wc2 ngan bie...huwarghhhh...sedey giler...udah le nk jumpa2 dan  dating2 jauh yg amat...wc je la jd pengganti nk dating2...tp pasni nk wc pon dah x leh dah...blk kulim apa pon xde...internet xde...makanya bile internet xde...update blog pon xde la jugak...wc, bw dan fb pon tiada jugak...sedey sgguh2 la...syg je nk tggalkan umah sewa nih...even xde apa sgt pon brg2nya...tp yg penting internet ada...hahah...

bile dah jadik cenggini...nih yg tiba2 rs nk pasang internet gak kat umah parent...hohoh...agak2nya TM setuju x kalau sy nk pasang utk tempoh sebulan je...pastu terminate! hahah...harus aku kna sangkut kat tiang tepon ngan pakcik TM nih karang...huhuh

 ~ rindu ngan bie ~

ati x tenteram la...tgh sedey2 lg nih...rindu bie...nk tgk bie...even td dah wc2...tp rasa cam xmo offline...dah brape bln biasa tiap2 mlm b'skype-ing pastu tetiba nk kna stop kejap rasa cam sedey sgt2...rasa cam x nk tutup skype...yup perasaan sama yg sy rasa masa bie dah nk blk Labuan...huhuh...i'm hurting on the inside! wahai ati...bertabahlah


p/s: rindu bie sgt2!

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 26 November 2011

lagu cinta utk bie ~ Falling in Love ~

hi all...assalamualaikum ^__^

penah dgr lagu Falling in Love x? 1st time sy dgr lagu nih ingatkan org putih mana la kan nyanyi..rupa2nya tok ti yg nyanyi...emmm...best gak...dgr byk kali pon x jemu...heheh...nk2 pulak yg remix version...rasa cam nk menari skali...euwwww...

tp seyesly mmg da tergoyang2 kaki nih dok ikut rentak lagu falling in love nih...sy suka sgt2...tiba2 teringat kat bie...eh...asal letak lagu kat sini je mesti ada kaitan ngan bie sy kan...nama pon lagu cinta utk bie kan...hahah...lgpon sy, bie sy dan lagu x dpt dipisahkan...nganganga...tu slh satu ekspresi perasaan sy pd incik badrul amin sy :p

k la jom kita layan lagu falling in love nih...goyang sama2 yuk!




Once in a lifetime
An angel sweeps you off your feet
And everything I’m about
Dissapears before my eyes
You’re taking me higher when I hear you speak to me
It feels so familiar but I’m caught up in this fantasy

Now I can’t seem to find myself
Oh I can’t seem to ease my mind
Oh I think I’m falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you
When I look into your eyes
I see your love that comforts me
Even now when I go to sleep
I wait to see you in my dreams
You’re taking me higher when I hear you say my name
I’m trying to tell you that I never want to let you go

Over and over again
It plays out in my mind
I can see it clearly
You give me something new to believe in
Come take me away


p/s: hihih...caya la tok ti..u taking me higher!




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 24 November 2011

baru blk pangkor

assalamualaikum sume...

br je brape ari x updet blog da rasa rindu2an...hahah...sori guys...bizi le masa kat pangkor...asik dgr ceramah dari pagi sampai petang...pastu mlm sambung lg...huhuh...letih...pastu pg td lak exam...hohoh...tawakal je la...susah giler soklan exam yg part objektif...main bantai je byk nih...tggu je la result kuar bln 1 nih...hopefully lulus dgn jayanya la..kalau x...lmbat le nk konpem jwtn...korang2 tlg doakan sy lulus dgn cemerlang gemilang & terbilang ye ^__^

bunyik cam best je kan p pangkor...tp xsempat pon nk jln2 kat pangkor...kaki pon x sempat nk p cecah air laut ngan pasir pantai...bizi thp gaban la kunun2nya...tp seyesly mmg bizi yg amat...t'kejar2 ngan masa je...huhuh...kalau dulu2 induksi amik masa smpai dua tiga mggu...tp thn nih dah makin kontot sampai tggal 3 ari...singkat tu beb masa dia...pastu dlm tempoh dua ari dua mlm nk diasak ngan sume benda...mmg lg masak ar...pape pon...dah buleh lg ckit sbb induksi da setel...tggu result je la skang nih...dup-dap dup-dap jantungku berlari2 sbb takut...hohoh

utk thn dpn format induksi da berubah...takut maaa kalau kna mengulang exam...xsanggup okeh!mau malu berkoyan2 nanti...huhuh...tp...benda da lepas kan...xmo pikir2 da...tp...nape ntah dlm kepala degil nih dok sibuk2 gak nk pikir...haiyyya...sy sgt2 takut!


p/s: xde pic nk share...bkn p mkn angin pon..huhuh





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 20 November 2011

saya menang doodle fizgraphic...hoyeah!!!

assalamualaikum all...

en3 kali nih ciput je kot sbb tgh siapkan esaimen utk kursus induksi...haila...sok lusa nk p induksi baru t'kedek2 nk wat esaimen kan...apa daaaa...




okeh2..xmo lari dari topik asal...straight to da point je la ye..hihih...actually...sy menang segmen : Saya Nak Doodle FizgraphicDotCom...1st time nih menang contest <hahah..baru menang sekali da jom2 heboh satu donia kan> last minute pnya join tu tp x sangka leh menang...pape pon..syukur alhamdulillah...skang tgh pikir2 nk request color apa utk doodle yg dimenangi tu...hahah...any suggestion?


besides that...x lupa jugak special thanx utk en.apit sbb pilih sy sbagai slh sorang pemenang segmen beliau...kembang kempis idung rasa bangga nih...hahah...seb bek kain x koyak...euwww :p

dan disebabkan kemenangan yg x diduga tu <thanx again en.apit>...ramai yg bersiar2 kat blog sy yg comot nih eh comey la...ada gak yg follow...sy dpt ramai kwn baru...hihih...terima kasih byk2 ye sume <Cik Rose Cute, Nisa Greennnpanda, Huda Raihana, Chocolate Kiss, Mia, Qyla, Ash Kyouhei, Atien Nabila, Keri Ikhwan,>...insyaAllah sy akan follow dan membalas kunjungan anda sume...keep in touch ya ^__^ pada yg lain...rajin2 la tinggalkan jejak kamu...sy x kedekut pnya la nk m'bls kunjungan anda...heheh

k la...td kata nk wat en3 kontot je kan...nih cam da panjang berjela lak...berenti sini dulu...da siap kerja nanti sy update lg ye...babai sume...assalamualaikum...


p/s: rasa cam nk wat GA gak la...hihih...tp ada ke yg nk join GA sy nih...@__@





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~