kawan2 followers tercayang

Wednesday, 19 March 2014

(Edisi Bulan Madu) Trip to Melaka - day 2


Assalamualaikum sahabat

meh kita sambung lg kisah ke Melaka tu (day 1 buleh baca kat sini)
2nd kat Melaka kami byk habiskan masa kat area Bandar Hilir je
jln2 kaki menyusuri sejarah Melaka sambil2 cuci mata..haha
lgpon tempat2 nih dekat2 je so x yah la nk bazir minyak kete
jln kaki pon sampai jugak..heheh

pas breakfast kat hotel
aku ngan incik suami p Kota A Farmosa
jalan2 sambil tangkap2 gambaq
tp paling byk aku amik gambaq incik suami la
gambaq aku ada la brape keping je sbb aku menyampah nk bergambar
menyampah sbb aku nih sgt la gemuk
pastu bile tgk gambaq mmg aku benci sgt2 tgk diri yg semakin membesar nih..huhu



dari Kota A Farmosa kitorg p Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan
tp x masuk pon dlm memorial tu
cuma amik2 gambaq kat luar je
sempat la incik suamiku yg hensem tu berposing kat kenderaan2 antik tu

  pastu kitorg terus masuk Muzium Istana Melaka
yg nih mmg aku eksaited nk masuk
sbb aku suka sgt ngan rekabentuk Istana Melaka nih
selain tu aku suka gak tgk hiasan2 yg ada kat dlm istana nih
dulu masa famili aku dok kat Melaka kami slalu p muzium nih
masa tu siap ada org nyanyi2 lagu dondang sayang lg 
tp skang nih dah xdak
syg sungguh la sbb generasi muda skang nih mana nk amik tau psl lagu2 lama nih
ntah2 x pernah dengaq kot irama dondang syg tu..huhuh  

  dah puas merayap dlm Istana Melaka tu
kitorang panjat pulak bukit yg kat belakang Kota A Farmosa tu
mmg mengah hoi dibuatnya
lenguh dan sakit2 kaki aku nih ha..
dah mcm org tua pulak rasanya sbb aku mmg 'pancit xdak tenaga'

pastu destinasi seterusnya ke Kompleks Muzium Samudera pulak
kompleks Muzium Samudera merangkumi Replika Kapal Flor De La Mar, Muzium Samudera Fasa II dan Muzium TLDM
so kalau beli tiket buleh guna utk masuk ketiga2 tempat nih
tp aku ngan incik suami cuma p tgk muzium replika kapal Flor De La Mar je
muzium nih adalah cebisan kapal yg dibaikpulih dan dijadikan muzium

oleh kerana kompleks muzium samudera nih dekat ngan muara sungai 
so aku ngan suami p naik river cruise pulak
best mmg best naik river cruise nih
tp tu la sungai melaka tu kotor sgt
masa dlm river cruise tu mmg akan terkena la percikan ayaq2 acaq tu
busuk sgt bau nya..huhuh
suami aku mmg x puas ati sgt naik river cruise tu
dia asik membebel je
aku tadah telinga je la dengaq bebelan dia..hahah

pas dah puas naik river cruise perut pon lapar
alang2 dah nk membeli buah tgn utk famili kitorg mkn kat restoran kat Taming Sari tu
aku sgt x berpuas ati sbb ayaq minuman aku ada serangga
sudahnya aku mkn nasi je la..huhuh
pas mkn baru la p cari souvenier utk famili
aku sempat la rembat lima enam bungkus kerepek tempe
tempe tu mmg feberet aku...so mmg aku hangkut byk2 la

dah puas soping2 yg mana barangnya aku pilih dan tukang bayaqnya incik suami
maka kami pon balik la ke bilik hotel
penat ooo dari pagi sampai tghari dok merayap
dah la jln kaki je mmg nk tercabut sgala skru kat kaki aku nih..hahah
balik hotel mmg aku landing giler2 ar atas katil
nikmatnya dpt berbaring2..hahah


petangnya tu pas dah puas berehat 
kami laki bini p ke Air Keroh
saja la jln2 ke Taman Buaya tu
tp xbest jugak sbb buayanya x banyak
dah la bayaq tiket mahal pastu pertunjukan buaya xde
mmg sedih sungguh2 la..huhu

balik dari Taman Buaya bermula la misi mencari ikan bakar
mula tu p pantai Klebang tp x nmpak pon ikan bakarnya
last2 kitorang p ke Umbai tp sesat2 jugak la
sudahnya terdampar la kami berdua kat restoran ikan bakar Parameswara nih

~pic : google image ~

so far ikan bakar dan sotong dia mmg sedap + fresh
tp mahal gile kot harga makanan kat restoran nih
tp bukan psl mahal yg aku kisahkan
sbb ikan dia mmg fresh sgt2 so aku x kesah bayaq mahal 
nih antara makanan yg aku ngan incik suami pilih
sedap mmg sedap
mabeles la kata org...mmg tiptop dan 5 bintang aku bg utk ikan bakaq depa


tp yg aku nk highlight kat korang ialah psl 'manipulasi'
bg aku restoran Parameswara nih pandai memanipulasi keadaan dan jugak pelanggan
alkisahnya camni...
sementara korang duduk tggu mknan sampai depa akan hidang buah tau
buah tu mmg kita x order tp depa akan serve gak
masa depa anta buah tu aku ingat buah tu sbagai 'welcoming food'
rupa2nya masa incik suami nk p bayaq baru tau buah tu kena bayaq
masa tu cashier tanya buah mkn x
incik suami pon bgtau la buah tu mmg mkn
so buah tu akan masuk dlm bil makanan k
kalau kita x mkn maka dia x masukkan dlm bil
cehhhhh...mmg rasa tertipu la
kalau tau mmg x mkn la kan..huhuh
dah la buahnya kurang manis
tp nk wat camne..dah mkn x kan x mo bayaq
so bayaq la jugak w/pon terkilan ngan restoran tu yg x bgtau awal2
moralnya di sini sila tanya dulu seblom nk mkn k


p/s : panjang berjela pulak entry kali nih..harap x bosan la korang membacanya ye :) 







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 7 March 2014

(Edisi Bulan Madu) Trip to Melaka - day I



Assalamualaikum

Ari nih aku nk share psl trip ke Melaka thn lepas
Edisi bulan madu katanya..heheh
Memandangkan si hensem aku tu amik cuti tahunan
Jadi lama gak la si dia tu bercuti
so buleh la p berjalan2

jadinya pas setel kenduri adik aku yg no.2 tu
Ari selasanya terus pecut ngan asben bergerak ke selatan
nape Melaka menjadi pilihan?
ekceli famili aku pernah menetap kat Melaka masa abah keje askar dulu
so kunjungan kali nih dapat le melepaskan rindu ngan negeri Melaka
tp b4 nk decide p Melaka nih pon mmg dah plan nk p bercuti berdua
cuma blom decide nk p mana
ajak asben p Langkawi tp si hensem xmo p
so idea dtg spontan je la psl ke Melaka tu
agipon asben tersyg x pernah jejak kaki ke sana lg
mmg cantik la plannya

so ari selasa 26 november tu bergerak la kami berdua naik dugong ku itu
tp kitorang bertolak lewat dah
pas zohor baru kuar
tu pon siap singgah Tepeng cari baju nk p jln2..haha
on the way ke selatan tu kitorg singgah jap kat Sungkai
plannya nk mandi-manda kat hot spring
tp sbb dah sampai lewat sgt (time maghrib)
jadi kitorg singgah mandi kejap je la
nk bergambar pon dah mls mmg x nmpak apa la
lain la kalau ada kamera nikon ke canon ke

so pas puas mandi-manda ayaq panas
kitorang gerak ke Tg Malim dan stay kat situ 1 malam






soknya rabu 27 november baru le gerak ke Melaka
plan nk sampai awal jadik lambat sbb jammed giler kat sg buloh ke selatan
menyesal masa tu x lalu jalan alternatif highway guthrie
berjam2 terkandas dlm jammed dlm kul 3 kot baru sampai Melaka
jauh giler rasa perjalanan kali nih utara ke selatan 
sampai2 Melaka mmg golek2 terus la atas katil
letih sgt2!!!


nih hotel yg kitorg menginap masa kat Melaka
Venus Boutique Hotel namanya
aku suka sgt2 sbb hotel nih color purple..heheh
barang2 pon color purple mcm gambaq kat bwh tu

~ sape yg minat purple mesti angau giler ngan hotel nih ~

pastu tempat makan lak kat atas bumbung tu
ruang terbuka dan buleh tgk pemandangan sekeliling
selain tu receptionist dia pon peramah
pastu bilik hotel pon bersih...wangi dan sgt besttt
paling penting xdak gangguan dari makhluk2 'ghaib'
cuma yg x best mcm x dpt gov rate
masa tepon wat tempahan katanya ada gov rate so buleh dpt lg murah
tp masa check in tu byq lebih kurang sama je harganya..huhuh
sedih sgt tp x pe la
yg penting dpt berdua2an ngan incik suami pon dah cukup nikmat..heheh

~ ada lampu color2 cam disko tu..lampu tu akan bertukar color biru, purple, merah dan kuning..seronok aku dok tgk lampu2 tu tp incik suami suh tutup sbb pening katanya ~
sakan incik suami jadik model katil hotel..heheh
bile aku dok sibuk amik gambaq dlm bilik hotel
incik suami pon sama semangat nk bergambar
tu yg leh landing cantik punya atas katil
alahai sygku intan payung...rindu bangat sama kamu!!!

pas dah puas golek2
merengek la cik bini nih sbb kelaparan
so mlm tu asalnya aku nk mkn chicken chop
tp puas gak merayap dlm soping complex dataran pahlawan tu tp x jumpe food court 
siap leh p mahkota parade lg tp food court dah nk tutup

sudahnya tersadai la kitorang kat gerai asam pedas nih
sedap ooo asam pedas dia
bile dah masak skali ngan kuali2 dia angkut letak kat depan kitorg
mmg berasap2 dan fresh gitu
superb ar asam pedas dia...5 bintang bling2 aku bg utk kedai tu..heheh

 ~ semangat betoi incik suami menyenduk kuah asam pedas..mmg kena ngan taste dia la ~

pas dah puas mengisi perut
malam masih muda belia lg
so kitorg p naik Menara Taming Sari lak
pas turun dari menara tu tgk ada servis urutan dari org2 buta / oku
ajak suami singgah situ 
mmg sedap ar urut kaki ngan badan
rasa cam nk upah budak tukang urut tu urut byk2 kali..hahah

brown paper bag tu dpt masa nk naik Menara Taming Sari
supper ride utk pengunjung menara katanya
ada dua kotak minuman ngan dua bungkus kuih
buleh la mkn2 masa dlm menara tu
tp kami laki bini x mkn pon sbb masih kekenyangan mkn asam pedas b4 tu..hahah


p/s : edisi bulan madu di melaka utk hari kedua aku sambung sok pulak k...dah panjang benar entry nih..letih dah aku menaip..haha











~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 6 March 2014

Hadiah Besday + Anniversary


Assalamualaikum sahabat

cuti raya cina baru-baru nih aku x p Labuan pon
cuma berhoneymoon di KL bersama suami tersyg je

dok kat hotel pon hotel biasa je kat Jln Brickfields tu
tp sgt berpuas ati sbb dok 3 mlm tp bayaran murah..heheh
bilik pon bersih xde bau2 busuk 

so 4 ari dok kat KL tu kejenya p window soping je la
nk soping pon blom gaji lg masa tu
tp dlm x bergaji lg tu sempat lg incik suami rembat perfume Polo Red 
nk terjegil mata aku tgk bile suami byq cash rm300 utk sebotol perfume tu
tp x kata la...suami aku nih jenis jimat cermat
so no wonder la kalau skali skala dia nk berbelanja
tp kan..bile pulak incik suami nk blanja perfume kat cik bini nih? heheh
kali pertama incik suami bg hadiah perfume masa bertunang 2 thn lepas
dah abis pon perfumenya..tp botol perfume tu aku simpan lg..hahah
nak beli sendiri mmg x mampu la bile cecah ratus2 nih
so ko pakai la perfume yg rege belas2 ringgit je kak jah oii..hahah

pastu kitorang p Low Yatt pulak
masa tu aku sibuk dok cari powerbank
beli la kononya promosi CNY pnya
tp hampess dowh bile cas kat ipad bertahan 5 minit je
serik dah aku nk beli jenama Yoobaa nih..huhuh
pasni aku nk rembat powerbank laki aku pulak..hahah
kira sbagai ganti utk powerbank aku yg incik suami suggest beli jenama Yoobaa nih

pastu dah alang2 g KL kan
aku pon terpikir la nk beli hadiah utk suami tersyg
hadiah besday + anniversary
ekceli yg hadiah besday + anniversary nih aku mmg nk beli dari bln 12 thn lepas lg
masa tu dekat2 dua minggu seblom besday laki kesayangan aku tu
tp terpaksa hold dulu bile incik suami suh simpan duit utk p honeymoon
konon2 nk suh aku bayaq duit hotel
tp bile dah check in kat hotel last2 laki aku jugak yg bayaq
kalau aku tau nk jadi cenggitu baik aku beli siap2 je hadiahnya


jadi..honeymoon kat KL masa CNY tu mmg aku awal2 dah mention kat laki aku
aku nk p gak Low Yatt tu utk beli hadiah besday + anniversary dia
kalau dia xmo aku nk p sorang2
akur ngan kedegilan bini dia nih
akhirnya laki aku setuju gak la utk p cari hadiah dia


so pas tolak darab bahagi campur 
dpt la jugak aku cari hadiah utk suami kesayangan aku tu
hadiah yg dia pilih sendiri 
tp rasanya lebih kpd kesepakatan bersama kaedahnya..hahah


tp hadiah tu skang nih ada kat aku
bertuah punya suami la kalau dia nk bwk blk Labuan
katanya malas nk usung sana sini sbb nti kalau blk kg nk kena usung benda alah tu


aku mula tu cam nk merajuk
dah la beli sbagai hadiah utk suami tersyg
tetiba x mo bwk blk pulak..heh


tp bile incik suami pujuk katanya aku buleh blaja2 / guna hadiah dia tu
maka x jadik la aku nk merajuk
lgpon katanya w/pon hadiah tu utk dia tp milik kitorg bersama
so sama2 buleh guna
dan dia pon nk gak ada dlm benda alah tu
ok la incik suami...cik bini nih terima saja apa yg terbaik dari incik suami tersyg
so aku pon beralah la dan bwk la blk hadiah dia ke Perak
berat dowhh benda alah tu aku nk usung
dah la ngan free giftnya lg yg berat nk dekat sekilo
sudahnya terpaksa la aku beli bagpack utk bwk blk benda alah tu..alahai
melayang rm110 aku beli bagpack tu kat Times Square masa tu..hohoh

so...benda alah apa yg aku beli sbagai hadiah utk suami tersyg? 

jeng...jeng...jeng...



alhamdulillah akhirnya tertunai jugak niat nk bg hadiah kamera utk suami
hajat yg x kesampaian masa nk kawen 2 thn lepas
patutnya nk dibuat hadiah hantaran
tp masa tu suami nk hp HTC 
so terpaksa la lupakan niat nk beli kamera tu..huhuh
kalau nk bg dua2 (kamera + hp) mmg rabak la purse aku..hahah

tp alhamdulillah...
Allah swt makbulkan jugak hajat yg satu nih
pasni aku akan jd model gedix utk incik suami la..hahah 
penuh la gambaq aku dlm memory card tu nti
tp suami aku tu pon xmo kalah gak
nk jugak gambar2 dia ada skali
so nti bergilir2 la aku ngan incik suami jd photographer..hahah

psl kamera nih pulak asalnya aku nk beli kamera Nikon utk suami tersyg
tp pas promoter pujuk amik Canon terus kami laki bini pilih Canon
hopefully..kamera tu x mendtgkan byk masalah utk kami nti la
harga so affordable..plus free gift tripod
mmg aku puas ati sgt2 sbb x melebihi bajet yg aku ttpkan :)


p/s: x sabaq nk tggu incik suami balik...nti leh ketik2 gambaq..



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 5 March 2014

LMS Archery Team


KEJOHANAN MEMANAH MSSPK 2014

LMS ARCHERY TEAM

Assistant manager & under 12 woman's coach
 

Manager & under 18 woman's coach 


 LMS Archers


LMS ARCHERY TEAM








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 4 March 2014

kasut BUM cap ayam made in Thailand

Assalamualaikum sahabat

huh...psl kasut pon nk masuk belog ke?
tp aku x peduli
nk citer jugak psl kasut kat dlm entry nih

incik suami aku yg tersyg slalu bising2 kat aku psl kasut
bukan takat p Labuan je
tp tiap kali kuar p jln2 / hanimun / soping

katanya kasut selipar yg aku pakai tu x sesuai nk p jln2
lebih2 lg kalau nk p soping / berjln jauh

tp mmg aku akui kata2 suami aku yg tersyg tu
mmg sakit hoi kalau pakai selipar
pastu x cukup ngan sakit siap bwerbelang2 lg kaki aku
mana x berbelang kalau yg terdedah tu dah kena cahaya matahari

so aritu masa kuar ngan adik2 aku 
kitorang singgah kedai kasut
asalnya adik aku yg Mek Dah je nk beli kasut
sudahnya aku ngan Mek Ikah pon terjangkit skali
maka beli la kami bertiga sorang sepasang kasut

ikutkan aku yg sempoi nih mmg nk beli selipar jepun je
senang nk pakai p sana sini
tp bile pikirkan incik suami tersyg
aku beli la jugak kasut sarung utk menggembirakan hati si dia
bukan kah bagus kalau kita dpt menggembirakan hati yg tersyg...ecehhhh

suami aku tu bkn apa
tiap kali aku p Labuan mmg aku akan angkut pakai kasut p keje
sudahnya kasut sarung aku tu mmg nk rabak la jadinya

jadi incik suami yg prihatin tu mintak la aku beli kasut asing
supaya nti xde la aku berkongsi kasut keje ngan kasut jln

tu yg akhirnya aku beli jugak kasut sarung utk jln2
jenama x menahan tu 
kasut BUM gitu
tp bkn yg ori la
kalau ori x mampu den ni ha
jadik beli la kasut BUM made in Thailand..hahah

pas beli ngan eksaitednya bgtau kat incik suami
terus dimintanya aku sent gambaq kasut tu

fuhhhhh...nasib baik incik suami berkenan
kalau x mmg nangis x berlagu la aku...hahah

so ni la kasut sarung aku
kasut yg akan aku pakai p Labuan nti dan jugak p jln2 ngan incik suami..heheh


cantik x cantik x?
gedik mcm nk mintak pelempang je kan..hahah





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 3 March 2014

Jatuh Cinta dengan Takoyaki




Assalamualaikum sahabat...



selalu kalau p Tesco mmg akan singgah kat kiosk yg jual sushi
berabis jugak la dalam seploh sebelas hinggit
tp x pernah pon beli takoyaki sbb masa tu tau mkn sushi je
rupa2nya bile dah rasa takoyaki tu terus jatuh centa pulak
so yummy sampai rasa nk beli lg dan lg dan lg

takoyaki nih sejenis kuih jepun 
bentuk bulat2 ala2 cokodok
cuma dlm tu ada inti sama ada ayam, isi ketam atau sotong
pastu cara masak pulak mcm kuih cara tu

bile dah sedap sgt
aku try la gugel kat tenet cara2 wat takoyaki nih
tgk gaya mcm senang je nk wat
tp kalau nk wat kat Labuan nti rasanya aku sorang je kot yg mkn
my baby bie tu xde maknanya dia nk mkn sushi2 bagai nih..
selera baby bie aku nih selera org melayu
sbb tu kalau aku beli mknan yg pelik2 nih aku sorang je yg melantak
pastu makin bulat la badan aku nih..heh
bile dah usya2 kat tenet tu 
mmg nmpak senang je nk wat takoyaki nih
tp oh tp...aku sgt xde mood nk memasak
jadi...malas la nk belajar wat takoyaki..hahah
nti kalau teringin sgt nk makan beli sajork kat Tesco sana tu..haha

tp kan..kat Labuan sana mana ada jual benda2 alah nih
kang kalau teringin nk mkn kat mana pulak nk cari kan
cian pulak nk suh baby bie tu p cari sana-sini
so kna jugak la wat sendiri kalau x nk susahkan baby bie tersyg

oleh kerana ari nih aku byk sgt masa terluang..kononnya la
maka aku dengan rajinnya menggugel resepi takoyaki nih
pastu terus je tepek resepi takoyaki tu kat belog nih
supaya senang keje aku 
bile2 aku terasa nk mkn takoyaki buleh je wat nti..heheh


Resepi Takoyaki

Bebola takoyaki :

1 cawan tepung takoyaki

Sedikit air
butter



ATAU
1 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder

1 sudu kecil garam

1 biji telur

Sedikit air



*Campurkan semua bahan dalam bekas dan bancuh dengan air sedikit demi sedikit sehingga adunan tidak berketul dan menjadi cair. (Adunan cair menghasilkan takoyaki yg lembut) 
*Sediakan acuan takoyaki/acuan kuih cara bersama 2 batang lidi 
*Panaskan acuan dengan minyak atau butter 
*Bila acuan panas, sudukan adunan butter ke dalam acuan hingga penuh 
*Letakkan isi ayam atas adunan dan tabur hirisan kobis dan daun bawang 
*Gunakan 2 lidi untuk balikkan takoyaki dan masak hingga keperangan 
*Hidang dengan sos takoyaki, mayonis, serbuk nori, dan bonito flakes


Bahan Inti:

Isi ayam/sotong/udang/ketam/sosej (ikut selera masing2)

Kobis

Daun bawang



*Rebus atau celur isi ayam/sotong/udang/ketam/sosej kemudian potong kecil

*Hiris kobis dan daun bawang halus-halus
Bahan Sos:

*Sos takoyaki yg ada di kedai



ATAU

1 cawan sos tomato

1 cawan sos worcestershire*

1 ulas bawang putih dihiris halus (sebagai aroma)

1-2 inci halia dihiris halus (sebagai aroma)

Sedikit gula (ikut rasa masing2)


*Campurkan semua bahan dalam periuk dan masak sehingga pekat

*Boleh gantikan sos worcestershire dengan bancuhan kicap cair+ air asam jawa+cuka

(sos ni bole tahan smpai sebulan kalau simpan dalam peti sejuk)


Hiasan:

Sos takoyaki
Mayonis

Serbuk nori (seaweed)

Bonito flakes
*resepi asal dari sini









 



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 2 March 2014

rentetan kejadian mimpi baby / menyusukan baby


Assalamualalikum sahabat

ingat lg x entry aku psl Mimpi pergilah jauh-jauh
dlm entry tu aku ada share psl mimpi aku jumpe baby dan menyusukan baby
sgt scary ok smpai takut nk lelapkan mata
dan takut jugak utk tdo sorang2

mula2 tu aku ok lg sbb dok rasa mungkin aku nih teringin nk baby sgt kot
tu yg asik termimpi2kan baby je
tp aku mula rasa pelik bila aku makin kerap didatangi mimpi yg sama

sampai satu masa tu aku amik keputusan citer kat famili aku
dan lebih mengejutkan lg 
bile sorang demi sorang adik perempuan aku pon mengalami mimpi yg sama
mimpi baby...tp..depa kata baby tu baby aku

ya Allah...hanya Dia saja yg tau perasaan aku masa tu
mmg aku takut sgt2
nk2 pulak bile gugel kat tenet byk yg bgtau tafsiran mimpi tu lebih kpd keburukan
keburukan yg buleh mengancam ketenteraman idup aku
mana x nya...mimpi psl baby maksudnya SAKA / SIHIR
sapa yg nk hidup mereka dilingkari benda2 sihir dan saka nih

tp bg famili aku masa tu lebih memikirkan kpd saka
sbb mak kepada abah aku bekas bidan
kami panggil dia TOK NAH
TOK NAH ni mmg ada khadam / saka
tp TOK NAH aku tu belom meninggal lg cuma dah nyanyuk skang nih
menurut kata ustaz yg aku berubat tu saka TOK NAH aku susah nk buang
sbb TOK NAH aku dah nyanyuk
lgpon kalau nk buang saka tu dari TOK NAH aku ianya mesti atas kerelaan dia
skang nih dia dah nyanyuk mmg susah ckit la benda tu nk tggalkan dia
TOK NAH aku nih dok ngan pak long dan maklong aku
mak long aku bgtau mlm2 time org tdo TOK NAH aku nih slalu ckp sorang2
lg satu TOK NAH ni mlm suka hampar kain batik 
pastu ckp sorang2 suh org mkn
mebi panggil / ckp ngan belaan dia kot..
 
so berbalik psl mimpi aku tu
kami sekeluarga mengandaikan ianya berkaitan dgn saka TOK NAH aku

memandangkan famili aku mmg dah kenal ustaz Ridzuan nih
so aku pon SMS la ustaz nih utk tnya psl mimpi aku tu 
dan jwpn yg dia bg pon mmg menjurus kpd benda2 x baik nih

pastu aku tnya psl kemungkinan aku x leh pregnant disbbkan saka nih
dan ustaz tu kata mungkin itu sebahagian drpd sbb musababnya

aku x leh nk printscreen SMS ustaz Ridzuan tu sbb aku pakai Nokia biasa je
jadi aku taip blk SMS ustaz tu

"Salam..Ya, kemungkinan besar ia petanda mimpi ttg gangguan syaitan..utk lebih sahih cuba tnya tok sndiri dulu..andai ia ilmu berkhadam jin, buang cara elok.."

"jin syaitan sifatnya berdendam hgga anak cucu & keturunan adam hawa..lebih dari x mengandung pon dorang akan buat hgga puas hati.andai ada unsur sihir dlm famili ia akan bunuh benih yg lekat pd ibu. jd bertambah berat rezeki bila dihalang sihir..ia juga dgn izin Allah..jd rujuk dgn ustaz2 atau bertanya dgn org2 alim utk ikhtiar"

"ya, bidang dan bab2 gangguan jin kena ikhtiar waktu mlm..sbb mlm baru dorang kuat dgn sihir..ya, insyaAllah buleh"

so pas cuti raya cina aritu ustaz Ridzuan nih dtg kat umah famili aku
dlm kul 12 mlm camtu dia mula berubat
disbbkan aku yg paling byk mimpi psl baby 
dan adik2 aku pulak sume mimpi psl baby yg dikatakan baby aku 
maka aku org pertama yg ustaz tu rawat dulu

masa dlm rawatan tu dia suh aku zikir byk2 dlm hati 
pastu dlm masa yg sama niat dlm hati utk sembuh dari gangguan2 nih
dekat sejam lebih jugak la ustaz Ridzuan berubat aku
dan paling aku ingat seblom berubat tu aku sakit2 badan dan rasa lenguh
pastu ati nih rasa berat je nk berubat
siap nk call ustaz dan batalkan appointment utk rawatan lg
tp aku gagahkan diri sbb pikir smpai bile nk mimpi baby nih
lg pon sejak mimpi baby nih aku jadi takut nk tdo mlm
dekat dua minggu jugak aku tido ngan TOK PAH aku (tok belah mak)

Alhamdulillah sgala puji bg Allah
lepas berubat mlm tu bdn aku rasa ringan  sgt2
rasa sume beban terlepas dari aku
cuma masa dlm rawatan tu aku rasa pinggang dan kaki aku kebas sgt2
pastu rs ckit2 mcm benda bergerak dari pinggang turun ke kaki ckit2
pastu beransur ilang pas ustaz baca doa2 syifa tu
paling aku ingat bila ustaz Ridzuan bgtau yg benih suami aku x lekat lama dlm rahim aku
tahan seminggu dua pastu ilang dimakan hantu setan tu..huhuh 
sedih sgt2 sbb aku dan suami mmg tgh cuba utk dpt anak

pas selesai wat rawatan utk aku
turn adik2 aku yg perempuan lak
sume pakat berubat sbb takut kalau saka / sihir tu ada kat kitorg
sampai la last skali ustaz tu wat rawatan kat abah aku pulak
sbb TOK NAH tu mak kandung abah
jd takut2 jugak kalau abah aku pon kna jugak sbb abah aku lemah semangat 
kalau dia takut mesti mengigau / menjerit2 tgh mlm waktu tdo

dekat kul 4.30 pagi baru siap rawatan utk aku, dua org adik perempuan aku dan abah
pastu ustaz suh kitorg minum air zam-zam sorang secawan dan amik wudhu'

bile dah setel sume kitorang kena mandi sintok limau
limau pon bkn pakai sebarang limau
tp limau purut yg mmg kuat bau dia
supaya bile kitorang mandi sintok limau tu
bau limau purut tu dpt buang bau badan yg lama
jadi kalau benda tu nk dtg balik dia dah xdpt nk cam bau badan kitorg lg

pas wat rawatan ngan ustaz Ridzuan mlm tu 
aku belom berkesempatan utk "bersama" ngan incik suami lg 
so hopefully bln 3 nih p Labuan dan pastu ada la berita gembira utk kami berdua..aminnn

selain drpd dptkan rawatan ngan ustaz Ridzuan utk buang gangguan tu
aku ada gak try mkn supplemen / jamu / ubat utk kesuburan
smoga Allah makbulkan doa aku dan incik suami utk menimang cahayamata dlm masa terdekat nih...insyaALLAH  


P/S: korang kalau kerap didatangi mimpi pelik cam mimpi baby / menyusukan baby tu cpt2 la dptkan rawatan perubatan islam...kita mungkin xtau / x nmpak permainan jin iblis setan nih...



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

pssst...Harum Malam - melindungi keintiman wanita


Assalamualaikum sahabat

dah lama aku x hupdet belog
so ari nih mcm rajin pulak nk berbelog..heheh

hey kawan!!!
pernah dengar pasal HARUM MALAM?
HARUM MALAM x pernah dengar tp pontianak harum sundal malam pernah dengar

haissshhhh...
nih bukan psl pontianak tutttt

tp psl produk utk kamu wanita2 cantik di luar sana :)
ekceli aku pon baru je minum HARUM MALAM nih
nk kasi testimoni pon blom ada lg
tp based on pengalaman wanita2 cantik lg gojes di luar sana
HARUM MALAM nih sgt umphhhh hokey utk kita2 para wanita nih

so aku nih baru consume empat lima ari ngan HARUM MALAM nih
tu psl x leh nk share testimoni ngan korang
sbb minum pon asik terlupa je..huhuh
tp sesungguhnya aku x tipu
HARUM MALAM nih sgt la sedap wehhh
rasa manis2 mcm ko mkn madu
sgt sedap dan buleh diterima tekak

aku minum pon sbb nk jaga kesihatan dalaman
selain tu minum utk kebahagiaan suami isteri kaedahnya..hihih
lgpon HARUM MALAM nih leh ilangkan bau badan dan keputihan

aku nih jenis kuat berpeluh
nk2 pulak ngan cuaca panas cam skang nih
lg la kuat berpeluh
dah la sekali sekala je dpt peluk cium incik suami
so x nk la bau bucuk2 bile nk jumpe incik suami kan
so HARUM MALAM nih la alternatifnya spaya sentiasa harum dan wangi 

kat bawah nih aku share serba sedikit psl HARUM MALAM nih

produk HARUM MALAM

 pic : google image


kandungan HARUM MALAM


pic : google image


kegunaan / manfaat HARUM MALAM




pic : google image


testimoni produk HARUM MALAM

pic :google image

cukup la kot aku tepek serba sedikit pasal HARUM MALAM nih
utk info selebihnya korang leh google je 
psl testimoni tu aku mls nk tepek byk2 sbb ada unsur2 18sx ckit 
so korang google sendiri okey utk testimoni yg lain

kalau nk beli HARUM MALAM  nih korang leh order on9 
tp bukan kat aku ye
aku x jual pon HARUM MALAM nih
cuma nk share ngan korang wanita2 cantik supaya dpt manfaat bersama

lg pon aku promote kat belog aku nih pon bkn dpt komisen pon
so kalau korang nk beli / nk cuba HARUM MALAM nih
korang search je kat fb / google 
ramai weh yg jual HARUM MALAM nih
tggal nk pilih je ngan sapa korang nk beli

mcm aku nih
aku just beli kat Giant Kulim je
ada booth / kiosk kecik kat tepi eskelator yg jual HARUM MALAM nih

tp seblom tu pastikan korang beli yg ori k
sbb skang nih pon byk sgt yg fake kat pasaran
camne nk kenal HARUM MALAM yg ori dan fake?
sila rujuk pic kat bawah ye

pic : google image


*p/s : skang nih yg packaging baru penutup botol color pink dan ada sticker hologram..ada gak yg pentup botol color putih tp tu packaging lama..so korang berhati2 seblom beli sbb takut terbeli yg fake punya...nti naya je kat diri sendiri







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~