kawan2 followers tercayang

Friday, 16 May 2014

Selamat Hari Guru


Assalamualaikum sahabat..

Ari nih 16 mei
Ari yg sgt bermakna bg guru2 di Malaysia :)

Walau pon ada kata2 nakal yg cikgu2 syok sendiri sambut Hari Guru
Tp bg aku tu bukan syok sendiri
Hanya yg menjadi GURU sahaja yg tau betapa bermaknanya tarikh keramat 16 mei ni

Aku bangga bergelar seorang guru w/pon kdg2 kecik ati dgn sikap plajar2 aku
Aku bangga jd seorang guru w/pon org slalu kutuk profesion perguruan
Aku bangga jd seorang guru w/pon penat dan letih layan kerenah anak2 murid aku
Aku bangga jd seorang guru bila anak2 murid aku berjaya
Kerana kejayaan aku ari nih
Bermula dgn kegigihan seorang guru mendidik dan mengajar aku tanpa jemu

Terima kasih mama dan abah yg menjadi guru pertama aku
Terima kasih cikgu2 tadika aku
Terima kasih cikgu2 sekolah rendah aku
Terima kasih cikgu2 sekolah menengah aku
Terima kasih pensyarah2 di universiti
Dan terima kasih utk suamiku yg tersyg..guru pembimbing rumah tangga
Aku sayang kalian semua..smoga sentiasa dirahmati Allah swt




source pic : fb

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 10 May 2014

Jalan2 Cari Makan : chicken chop sedap!!

Assalamualaikum sahabat..

Ari nih aku nk share ngan korang psl chicken chop yg sgt mabeles
1st time mkn terus jatuh chenta wa ckp lu

Aku ingatkan kat area Tepeng nih susah nk dpt chicken chop yg sedap
Slalunya kalau teringin nk mkn cuma p Kemunting Utara je
Tp x sangka pulak rupanya ada lg kedai yg jual chicken yg sgt sedap!!

Kedai makan nih namanya Deli Cafe
Kalau tgk dari luaq x sangka pon kedainya cenggini
Sbb nmpak kecik sgt dan biasa2 je


Org kata jgn nilai sesuatu benda dari luaran saja
So mmg kalau tgk kedai cenggini mmg cam x caya la ada menu sedap kan
Tp bile makanan yg ko order tu dah sampai fullamak kalah Secret Recipe kot
Mmg sgt2 menggiurkan mata dan selera..heheh

Aku yg asalnya TAMAK nk order sampai dua set pon kekenyangan bile dpt mkn
Mana x nya w/pon satu set tp ko akan kenyang sampai ke malam
Sbbnya portion makanan tu SGT BYK
Dah la byk pastu sedap lak tu baq hg
Jd kalau p makan kat cafe nih nti jgn tamak2 ok 

Mcm baru nih aku p order yg set punya
Chicken chop ngan ayaq asam float total RM15.90




Sedap x sedap x?
Kalau korang nk try leh berkunjung ke Deli Cafe ye
Sapa2 yg dok area Kamunting ada COD lg..best kan..best kan
Nih link fb Deli Cafe kalau korang nk cuci2 mata tgk menu dia 

Dan aku nk kongsi beberapa keping gambaq menu yg ada kat Deli Cafe nih
Mesti korang terliuq kalau tgk nti..heheh
Gambaq sumenya diambil dari fb owner Deli Cafe ye













~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~