kawan2 followers tercayang

Friday, 22 June 2012

sentap + sakit ati = sakit kepala



assalamualaikum uolssss...


ari nih ari jumaat kan...yeahhhhh...suka sgt!!!! penat sgt dah bdn nih bile tetiap ari mengadap dan melayan customers yg pelbagai ragam...lebey2 lg dlm masa2 kecederaan nih...huhuh...okeh...kita lupakan psl dunia keje yg sgt2 memenatkan otak...lets jump ke dunia fairytale wedding in the making...hoyeahhhh!!!

last week dah setel kes psl pelamin, MUA, bilik pengantin, baju2 pengantin & photographer...jadik minggu nih merajinkan diri survey2 psl kanopi dan yg sewaktu dgnnya...mak aih...susah giler rupanya nk menguruskan satu2 benda nih...dua ari berturut2 sakit kepala dan hampir migrain...paling teruk mlm td sakit kepala sambil nanges2...tambah lg ngan tetiba x buleh nk tdo smpai jemu dah golek kiri kanan tp mata degil still xmo pejam2 jugak...tragis sgguh...tp nk x nk kena la hadapi jugak sorang2...seblom tu ada ngadu2 kat incik tunang psl x dpt kanopi lg...tp sbb cik ninie suka sgt peningkan kepala sendiri so mcm x leh nk terima bile incik tunang bg nasihat utk carik benda tu slow2...hukhukhuk...pastu tambah lak masa incik tunang tepon tu kat sana bising sgt...jadik cik ninie mcm dah hangin2 satu badan...time tu sentap sgt2 sbb kepala dah sakit2...pastu suasana kat blk telefon sana lak bising ngan suara kwn2 incik tunang...pastu bile suh incik tunang carik tempat lain utk hindar suasana bising tu incik tunang cam xgerak2 gak...kesudahannya cik ninie ckp kat incik tunang selagi x blk labuan x yah call cik ninie lg...kejamnya sy! tp masa tu ati ngan kepala mmg sama2 tgh sakit...tambah lak ngan ati sensetip dan cpt sentap...tu yg leh ckp cenggitu...tp cik ninie rasa sedey sgt2...incik tunang mcm x kesah pon...agaknya dia pon dah bosan sgt layan perangai cik ninie yg emo 24jam nih...huhuh...tu yg nanges2 sambil tdo mlm td...xtau la pukul brape cik ninie tertdo sbb sedar2 dah kul 5.30am...

back to citer psl wedding...utk pengetahuan korang...wedding cik ninie nih buleh dikatakan hampir 90% akan diuruskan oleh cik ninie sendiri ngan dibantu oleh tok ngan tokwan...seb bek ada tok ngan tokwan...kalau x...mmg ajak incik tunang nikah kat pejabat kadi jek...senang ckit dan xyah nk pening kepala pikir sgala bagai benda nih kan...

kenduri cik ninie nanti wat kat umah tok kat kampung...jadik...sgala urusan bekaitan kenduri mmg deal ngan tok dan tokwan...mama cik ninie bizi ngan keje dia....abah lak ikut jek apa yg cik ninie plan ngan tok tokwan...cuma nanti urusan jemputan baru abah ngan mama akan uruskan...

berbalik psl kesah kanopi td...ada diskas ngan tok...tok kata amik yg kanopi kat kampung...tp cik ninie kurang stuju sbb kanopi tu kosong...jadik kalau nk kanopi yg trend skang nih yg ada scallop bagai tu nanti nk kena tempah lak kain tu kan sbb khemah kampung xde sume2 tu...jadik akan berlaku pengeluaran wang yg sepatutnya buleh jimat utk kegunaan yg lain...

pastu cuba carik solution lain ngan contact ex-classmet yg baru kawen cuti skola aritu...then dia bgtau kalau kanopi yg mcm cik ninie nk tu biasanya ada dlm pakej katering...okeh...time tu rs cam dah nmpak cahaya ckit sbb dah tau katne leh dpt kanopi idaman...hikhikhik

skang nih tggal nk blk kg diskas ngan tok lebih detail psl kanopi nih...nk suggest kat tok utk amik katering jek...lg menyenangkan keje sume org yg terlibat ngan kenduri cik ninie nanti...jadik...sok kena rajinkan diri utk setelkan benda2 alah nih sume

1st - blk kg diskas ngan tok psl kanopi dan katering
2nd - nk p jumpe pakcik katering kat felda
3rd - nk p butik pengantin utk batal sewa baju dan tunjuk design baju baru
4th - nk p kedai A2Z carik kertas crepe utk wat bunga pahar
5th - nk p Sunway Carnival Mall utk carik kertas sticker ngan ink printer





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 21 June 2012

brooch comey

hi assalamualaikum....

ari nih cik ninie nk share citer psl brooch comey...slalu kalau p ke tesco mesti tersinggah kat kiosk yg jual brooch...tp x penah beli pon brooch yg ala2 handmade craft tu...biasa beli yg ada batu2 berlian jekk...bajet mak datin sgt la kan bile pakai brooch2 batu berlian tu...hahah...perasan!

tp bile p skola slalu nmpak ada sesetengah plajar pakai handmade brooch...santeq gak dan menambahkan kecomelan si pemakai...heheh...tp kalau cik ninie nk beli dan pakai mmg x la...apatah lg nk menempah kan...hikhikhik

pastu terpikir lak cam nk bg sumthing utk tetamu yg dtg nanti...tp praktikal ke kalau cik ninie bg brooch kat dorang...nanti kalau betoi nk bg maknanya tetamu lelaki pasti akan dpt brooch nih jugak sbb x kuasa la kan pembantu2 cik ninie nk asing2kan dan bg goodies bag ikut jantina...hahah...adoyai...kena pikir lg la nih buleh ke x nk bg handmade brooch nih...tp kalau nk go on gak ngan idea nih...makanya cik ninie kena sediakan lebih kurang 1000 +++ utk bg kat tetamu nanti...mak aihhhh...byk tu...kalau tempah kat crafter lak mesti byk giler berlaku pengaliran keluar duit...tp kalau nk DIY mmg tau dah diri sendiri nih mmg sedia pemalas...

tp bgs gak kan idea nih ekceli...tetamu akan dpt sumthing yg comey sentuhan drpd sang pengantin sendiri...untung2 pastu leh wat bisnes...hahah...mmg berangan la!

jadik...masih terfikir2 lg...ok ke x ok...mampu ke x mampu nk DIY...haishhhh...pening la cik jah oiiiii...jom la kita layan pic2 kat bwh...untung2 leh dpt idea kan...heheh




~ source: gugel image ~






amacam? santeq x? cik ninie mmg berkenan biler tgk handmade brooch nih...rasa cam nk mkn...hahah...rasa2 mampu ke x nk wat projek nih? hahah...stay tuned okeh!


p/s: pssssstttt...masuk ke brooch nih ngan tema fairytale cik ninie nanti?
~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 20 June 2012

baju pengantin color masam


assalamualaikum uols....

see...betoi x cik ninie ckp nanti tiap2 ari cik ninie eksaited citer psl kawen...hahah...ari nih masih mode gedix2 nk kawen...jadik kita tgk pe lg plan cik ninie utk projek kawen a.k.a  fairytale wedding in the making...

ari nih kita citer psl baju pengantin yg ikut trend skang...org kata trend terkini 2012/2013...hahah...seblom nih mmg plan nk wat color pink + purple utk tema kenduri...jadik semlm masa p butik kak shida dia ada tnya psl color tema...jadik cik ninie bgtau nk color pink utk baju resepsi nanti...pastu kak shida ckp color pink belacan sesuei utk kulit cik ninie...b4 nih terpikir gak nk color pink belacan tp ingatkan xsesuei ngan kulit...maklum la kulit nih pon xpernahnya nk cerah...semedang je gelap gelita...hahah...jadik tp since MUA dah ckp sesuei ngan cik ninie...so mcm nk amik color pink belacan la...heheh...nk2 pulak color pink belacan nih cam masam2 ckit kan...hahah...dan lg tambah yakin nk amik color pink belacan nih pas baca blog jumie psl warna pilihan 2012/2013

masa kat butik semlm kak shida pon suh cik ninie try tiga pasang baju pengantin...perghhhh...1st time wa ckp sama lu leh catat kat segmen ari ini dlm sejarah yg wa pakai baju pengantin okeh! eksaited giler time tuhhh...hahah...tp kan...mak aihh....betoi2 la sendat baju2 itu...bile cik ninie pakai dah jadik mcm sarung nangka lak...huhuh...so moralnya kena diet...diet...dan diet....haishhhh...mls betoi...tp malu sgt semlm sbb bonjol2 lemak nmpak terserlah jek masa cuba2 baju kawen tu...hahah...apa nk buat....bdn nih mcm xmo berkompromi ngan tuan dia...puas dah cik ninie pantang mkn nasik kat skola...tp bdn nih ttp gak nk membesar bagaikan juara...berat pon xmo turun2...dok statik kat angka 67kg tu jugak...adoyai...mmg sedey arrrr...nama jek cikgu PJK tp xkurus2 gak...hohoh

okeh...berbalik psl baju yg dah cik ninie cuba tu...hmmmm...mmg santeq...tp rasa cam kureng berkenan ckit ngan design dia sbb dah tertinggal beberapa ratus meter ke belakang ngan tema fairytale cik ninie...hahah...pendek kata warna dah okeh tp design tu rs cam perlu ditukaq 100%...so skang tgh carik design2 yg sesuai utk baju kawen nanti since kak shida ckp buleh jek kalau nk tukaq wat baju baru...jadik cik ninie rasa pe salahnya kalau kita wat jek design yg baru utk kepuasan diri sendirik kan...heheh

since dah nk wat baju baru...jadik cik ninie pon gugel2 la kat tenet utk tgk design yg leh match ngan tema fairytale nih...jom kita tgk sama2


~ source: Anggun Mempelai ~

cik ninie berkenan sgguh ngan baju nih...pink belacan + silver...cantek dan simple tp dlm masa yg sama nmpak mewah dan eksklusif....beading dia pon lawa jek...xserabut dan nmpak comey sgt2...hahah...adakah baju nih akan jadik sumber inspirasi baju cik ninie utk fairytale wedding nanti? stay tuned okeh...


~ source: x dpt dikenal pasti sbb pic nih pon dah diedit...huhu ~

ekceli baju ala2 gaun kat atas nih mmg lawa...baju versi kembang semangkuk kat pinggang nih mmg sesuai utk org yg mcm bdn cik ninie yg ala2 buah pear nih...hahah...buleh tutup pinggul yg lebar dan besaq gitu....tp kalau cik ninie nih tinggi mcm model mungkin la nmpak sesuai nk gayakan baju nih...nih ketinggian pon sedang2 ukuran wanita asia jek....hahah...so buleh berangan jek kot...tp nanti nk tunjuk gak design nih kat kak shida....mana tau kot2 buleh go on...heheh


~ source: gugel image ~

baju yg super duper gojes nih mesti korang kenal kan...masa dato' ct kawen dulu...mmg cik ninie pon berkenan gak ngan baju pengantin dia...siap berangan2 lg time tu...hahah...kalau baju nih mmg sesuai giler ar ngan tema fairytale itu...buleh ke nk tempah design cenggini ek? sudah jatuh ati jatuh chenta dah nih...heheh


~ source: gugel image ~

last but not least...baju pengantin Adelia artis Indonesia tu...simple tp elegen...kalau dah sume2 baju kat atas tailor x leh nk wat...mungkin baju yg simple nih la kot pilihan terakhir cik ninie...ahaksss


p/s: mana yg korang rasa paling santeq...anggun dan menawan...








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 19 June 2012

pelamin labu...ops...pelamin cinderella la



assalamualaikum uolssss...

heheh...ari nih cik ninie hepi sesgt sbb pencarian pelamin idaman dah berakhir...hahah...dua ari wa carik pelamin idaman wooo <cehhh...bajet cam dah carik dua thn dua bln lak> rupa2nya susah giler kan bile nk carik menda2 alah nih...nk bajet murah2 tp dlm masa yg sama nk yg cantik2 gak...demand lebey nih...eh x jugak...rasanya sume pengantin dan b2b mesti cam ninie jugak...nk yg cantik tp bersesuaian ngan bajet yg ciput...hahah

ekceli cik ninie pon xde la p survey smpai lima enam tujuh lapan buah butik...p survey dua buah butik je cik jah oiii...see...DUA buah butik jek...dan pas p butik yg kedua tu terus stuju dan byq deposit....amboi...senang sungguh kan! hahah...as long as cik ninie bekenan ngan pelamin idaman tu dan kena ngan tema jadik yg lain tu dah blakang kira...pastu harga pon kira masih dlm bajet...so mmg konpem cik ninie amik...heheh...agipon kang kalau lambat2 takut disambaq bride to be yg len lak...hahah

so ari nih nk share ngan korang psl pelamin idaman ati beta nih...hahah...almaklum tema fairytale...opkos la nk pelamin pon labu - labi sgala bagai kan...jadiknya pelamin pilihan cik ninie tu mmg hampir 100% menepati tema fairytale...owhhhh...sgguh mabeles dan owesome...suka sgt2! rasa cam nk p tidoq kat pelamin itu...hahah...smpaikan blk umah rasa cam x lena tidoq je bile teringatkan pelamin idaman tu...sgguh wa talak tipu ooo...smpaikan dgn x sabaqnya dah reveal gambaq pelamin kat incik tunang kesayangan...hahah...eksaited kan pompuan nih!

tp utk uols cik ninie xmo reveal lg pelamin idaman tu...biaq pas kawen nanti bile cik ninie review satu persatu baru nk reveal pelamin tu...heheh...sila sabaq okeh! tp utk x menghampakan uols...meh cik ninie sajikan ngan beberapa keping gambaq pelamin ala2 pelamin idaman cik ninie...pelamin2 nih mmg santeq ar wa ckp sama lu...hahah...mmg kalah ar pelamin idaman cik ninie tu...heheh...tp pape pon cik ninie ttp suka sama pelamin idaman cik ninie tu...nanti nk bg cadangan kat kak shida utk renovate ckit pelamin idaman cik ninie tu...heheh

















~ sume pic pelamin kredit to gugel images ~


mmg cindarella betoi la kan...hahah...nama pon fairytale wedding...jadik pelamin pon harus la ala2 fairytale jugak...agipon kalau ckp psl fairytale nih biasanya mmg sinonim ngan Cinderella kan...heheh...tu yg pelamin pon dah ala2 kereta kuda labu cinderella...mabeles kan pelamin2 kat atas tu...rasa cam di alam fantasi la kot bile bersanding kat atas pelamin tu nanti...hahah

citer psl pelamin nih...alhamdulillah cik ninie berjaya gak la dpt pelamin ala2 cinderella tu...ngan eksaitednya p booking dah utk resepsi 17 nov nih...hahah...tp seblom p booking tu dok berkira2 dah kat dlm ati kalau pelamin idaman dah ada org booking mmg cik ninie TEKAD dan NEKAD nk DIY pelamin cinderella nih...hahah...masa tu pikiaq jadik ke x jadik yg penting pelamin idaman mesti WUJUD dan ADA masa ari kenduri nanti...hahah...mmg sengal kan...tp tu la realitinya serba-sedikit psl pencarian cik ninie utk pelamin idaman nih....

hopefully ari kenduri nanti pelamin idaman cik ninie betoi2 la siap dan menjadik spt yg cik ninie tgk kat butik kak shida tu...heheh...tp berdasarkan survey di fesbuk dan sembang2 ngan kak shida owner butik pengantin nih insyaAllah impian cik ninie nih mmg boley direalisasikan....ecehhhh...doakan ye kwn2 smoga xde timbul masalah yg berbangkit nanti....ameeeennn =)



p/s: sok cik ninie updet psl baju pulak ek...rasa cam nk wat baju sewa baru la...heheh...skang tgh survey design baju pengantin yg gojes ala2 cinderella lak...eksaited! ngeeeee....




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 18 June 2012

Fairytale Wedding in the making







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

tema kawen a.k.a resepsi

assalamualaikum uols...

heheh...skang nih dah masuk en3 kategori gedix2 mau kawen...so pas nih rasanya mmg harus byk la en3 psl dunia kawen2 nih...jadik korang sume jgn muntah2 lak...layankan je la kesah berangan cik ninie si bride to be yg bajet cun nih...hahah

okeh la uols...ari nih nk reveal psl tema wedding cik ninie nanti....jeng jeng jeng


* * * * *


* * * * *


* * * * *


* * * * *


* * * * *


* * * * *


* * * * *







tu dia...bajet cam diri sendirik tu puteri cinderella la pulak kan...hahah...selera bkn main tinggi lg kan...adoyai...tp xpe...insyaAllah kalau rajin gugel2 rajin DIY x mustahil tema nih pasti menjadik nanti...so nk tgk jadik atau x jadik stay tuned until 17th of November 2012 okeh! insyaAllah kita jumpe di sanaaaaaaaa....


p/s: tgh pikir2 masih relevankah kalau nk statik ngan color pink + purple...any suggestion? NO? ok thanx...hahah






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 17 June 2012

today is....



 ~ Our Anniversaries ~






~ Terukir di bintang ~

Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 10 June 2012

tunangku private motivator


assalamualaikum uols...

hurmmmm...sok dah start penggal kedua persekolahan...so...sok dah mula bekeja kembali...incik tunang siap wish lg kat cik tunang dia yg dah syok sgt bercuti dua minggu nih...heheh...

slalu ngadu2 kat incik tunang kata mls nk p skola...xde smangat la...xbest la...itu la...ini la...mcm2 aduan dan rengekan manja la smpai kat telinga incik tunang...tp incik tunang rilex dan cool jek layan kerenah cik tunang yg smedang xde mood nih...hahah

so...pas ngadu2 manja...incik tunang pon ngan penuh tanggungjawab dan prihatin kat cik tunang dia nih pon kasik lerr kata2 smangat...

perghhhh...caya la bie...leh jadik private motivator utk sy la...
heheh...i love u bie...muah3

okeh...dgn itu bersmangat la cik tunang nya nih nk p skola sok...hahah...tu la bile dah lama sgt cuti nih mula lerrr dtg angin kus-kus malas...seb bek ada incik tunang yg prihatin...heheh...

so...sok penuh smangat la cik ninie nk p skola dan bekeja ngan jujur amanah dan penuh  tanggungjawab mendidik anak bangsa tercinta...ecehhhh...pape pon...aja2...fighting...stiap masalah & dugaan yg mendtg hadapi dgn senyuman =)




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 9 June 2012

usha2 VIP gift


letih rupanya kan nk pikir psl persiapan kawen nih...huhuh...rasa cam nk surrender je...tu blom agi bile tiba ari kawen...mesti lg letih kan...heheh

ari nih keje cik ninie gugel kat tenet dan blogwalking carik idea utk VIP gift...VIP gift nih cik ninie ingat nk bg pd famili pihak lelaki dan jugak utk sedara-mara yg bertungkus-lumus menjayakan kenduri cik ninie nanti...hurmmm...kalau ikutkan mcm byk jek yg nk kena spend duit utk VIP gift nih kan...

jadiknya cik ninie pon gugel la sana sini carik idea...so terjumpe la brg yg berkenan...tp mcm x praktikal la pulak kan...pastu bile terjumpe yg okeh pd mata nih tetiba x okeh lerr pulak pd harga dan bajet...adoyai...mmg pening nk puas ati sendiri yg tgh membajet harga sgala bagai...

pastu last skali terpikir nk berDIY jek...beli brg then bakal pengantin wat sendirik...hohoh...mcm rajin je empunya diri tu nk wat kan...hahah...cik ninie x yakin diri nih mampu buat sgala bagai idea yg terlintas kat kepala nih sbb sedar diri kita nih mmg pemalas...hihih

tp kalau dah terdesak sgt...mmg berDIY jugak la nanti...cuma kalau nk state gak ngan idea tu cik ninie kena mula wat dari skarang lerr...pastu tetiap ari nanti kena ngadap benda itu saja...mampukah daku? haisshhh...x yakin mampu wat dlm masa yg xsampai 5 bln lg nih sbb byk lg benda lain yg cik ninie nk kena pikir dan urus secara sendirian...kecian kan...huhuh

k la...xmo bebel panjang2...jom kita tgk doorgift utk VIP yg cun melecun tp terpaksa direjek oleh cik ninie atas alasan kekurangan bajet dan xpraktikal atas sbb2 keselamatan...ecehhhh


 ~ source: Lovely Romance ~

huhuh...lilin comey nih terpaksa direjek sbb takut2 nanti kalau dpt kat baby ke kanak2 cilik kang dia ingat benda mkn naya la cik ninie nk kena bertanggungjawab...lilin nih mmg comey...tp kalau bg kat tetamu nanti dorang nk wat apa kan...heheh...nk mkn x leh...nk guna time black out mesti syg nk guna kan...akhirnya simpan wat hiasan je la kan...so pd pandangan cik ninie gift nih kureng praktikal utk diberi pd tetamu VIP cik ninie nanti...sbbnya kalau boley cik ninie nk bg gift yg tetamu cik ninie buleh simpan dan guna :)


~ source: gugel image ~

okeh...pilihan kedua cik ninie ialah fruit forks yg kecik dan adorable nih...tgk2 terus terberkenan...kalau uols rajin gugel kat tenet mmg byk design forks nih...ada design bola...buah2an...love n etc...mmg comey dan affordable kalau nk dijadikkan gift...tp sedey sbb kna rejek gak atas faktor keselamatan...tajam tu dia pnya forks...kang xpasal2 ada yg tercedera gara2 gift cik ninie kan...huhuh...mintak dijauhkan la...takut cik ninie...


~ source: Lovely Romance ~

cer korang teka apa ke benda brg kat atas tu? heheh...betoi kalau korang ia adalah bride & groom yg comey..heheh..dan lg betoi kalau korang teka brg yg awesome tu salt & pepper shakers...sebetulnya mmg ianya adalah Bride n Groom Salt & Pepper Shaker...berkenan sgguh la bile cik ninie 1st time tgk benda alah nih kat belog Kina...pastu x sangka lak salt & pepper shakers nih ada kat Lovely Romance dan harganya pon mmg affordable ngan bajet...tp kalau dpt lg murah lg bagus kan...wink3 


 ~ source: hikayatcikninie ~

so...pas pikir2 blk...pe kata cik ninie DIY je gift utk VIP nih kan...ada gak la sentuhan jejari kreatip sang pengantin...ahaks...tp tu la...cik ninie x yakin ngan kemampuan diri utk siapkan benda alah nih dlm tempoh terdekat...gilerr pemalas cik ninie nih syg2 oiiii...sedangkan kotak tisu xcun dan togel cam yg kat atas tu pon dekat berminggu2 gak cik ninie nk menyiapkannya...ini kan pulak la kotak tisu VIP yg cun-melecun dan canteq2 utk lebih kurang 150 pieces...mmg ampun le nk menyiapkannya...tp kan...usaha itu tangga kejayaan kan kwn2...cuma perlukan sedikit kerajinan je...hehe...

tp ntah la...cik ninie pon blom decide lg apa yg sbenar2nya nk bg kat tetamu nanti...baru plan je...apa2 dan bile2 masa plan boley berubah kan...hahah...so...kita tggu dan lihat la nanti bile cik ninie wat review ttg VIP gift nih..stay tuned girls!


p/s: any recommendation kwn2? tp kan...dlm ati kecik kita nih bekenan sgt2 kat Bride n Groom Salt & Pepper Shaker tu!




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

korang bakal pengantin??? baca nih!!!


heheh...ekceli yg bukan pengantin pon boley baca jugak okeh...open en3 utk sume...ibu2...b2b-b2b...anak2 gadis...anak2 teruna...dan sape2 saja....eceh...

tp sbb cik ninie pon bakal pengantin kan...ecehh...tu psl tajuk en3 ala2 nk ke arah tu jugak...hahah...ok...ari nih cik ninie nk share satu produk ngan korang sume...ekceli produk nih pon cik ninie baru je tau fungsi dan keberkesanannya...heheh...tp pape pon paling penting kesan dia kan...

cik ninie tau pon pas baca fyna pnya review psl produk nih...so gugel2 la kan nk tau gak testimoni dari pengguna...hurmmm...dah baca dan berpuas ati ngan komen2 dorang...cik ninie pon laju2 la p carik kat kedai...and finally jumpe gak kat booth yg jual produk2 kecantikan kat tesco kulim...oh yeahhhh...smangat dan gedix2 okeh nk guna produk nih...me eksaited sgt2!!!

 blk dari tesco terus xsabaq nk mandi...hahah...jakun pon ada gak kot...kihkihkih...bile dah guna masa nk mandi tu...whoaaaaa...sgt best okeh! mmg lembut utk kulit...lembut selembut2nya...xsabaq okeh nk dpt cam kulit baby...ari nih baru ari kedua pakai...so kesan dia xnmpak agi...kita tggu pas 1 week okeh...heheh...tp yg pastinya...produk nih mmg wangi sewangi2nya...pas lulur n scrub badan kita xyah nk sabun2 bagai dah...lulur scrub nih pon dah cukup utk wangikan satu badan...cik ninie suka sgt bau dia...sgt2 recommend utk uols...heheh

eh...lupa lak nk kasik tau produk apa kan...hahah...eksaited sgt nk share citer ngan korang smpai lupa lak nk bgtau kan...okeh...produk yg telah mengujakan cik ninie nih namanya Lulur Scrub Putri Binari...ada tiga jenis...Lulur Scrub Susu Beras...Lulur Scrub Jamu...dan Lulur Srub Bunga Chrysan...tp cik ninie amik yg Susu Beras ngan Bunga Chrysan...skang tgh pakai yg Susu Beras dulu...pastu nanti mungkin pakai gilir2 ngan Bunga Chrysan lak...


korang suka x? hah....kalau suka boley ar p carik kat kedai okeh! tp kalau korg nk tau keberkesanan produk nih korang boley terjah belog fyna okeh...kat situ fyna ada bgtau kesannya bile dia pakai lulur scrub nih...cik ninie nk bgtau kat korang pon x leh gak sbb cik ninie baru guna semlm ngan ari nih...hehe







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 8 June 2012

ari nih bwk baby Vee jln2






semalam bwk baby Vee jln2...jln2 pon x de la jln2 sgt...hahah...cuma p kulim carik sangkar kucing...pastu lepak2 kat kedai buku jap...pastu usya2 toiletries kat watson n guardian....pastu singgah pasar mlm...pastu blk...

slalunya kalau kuar p kulim jarang bwk baby Vee skali sbb syg kot...heheh...slalunya baby Vee kna tggal kat umah jek...tp disebabkan ari nih baby Aero xde minyak plus cik ninie pon mls nk topup minyak jadik bawak la jugak baby Vee kuar jln2...agipon baby Vee full tank agi so kuar ari nih x yah kalut2 singgah petronas dah...heheh...

uols nmpak x ada lesen P kat baby Vee cik ninie...huhuh...even cik ninie pnya lesen dah 4 thn lebey...tp abah cik ninie suh gak buh lesen P kat kete...bkn takat kat baby Vee je...baby Aero pon pakai lesen P jugak...hahah...xpe la...P pon P la..at least pemandu2 yg lain akan berhati2 ngan cik ninie...

tp kan uols...cik ninie rasa pelik ar...time cuti2 skola cenggini duit cik ninie makin susut ar...heheh...ingatkan time cuti2 nih leh jimat tp rasanya lg byk yg kuar kalau nk compare ngan ari2 p skola...huwaaaaaa...sedey! gaji lambat agi...pasnih tetiap ari posa je la...agipon incik tunang suh diet ckit sbb tiap2 ari cik ninie ngadu kat incik tunang kata badan dah makin chubby...adoyai...camno nk pakai baju pengantin nanti kalau badan dah saiz xxl...oh no!!!!!! kna diet...diet...dan diet dgn lebey gigih lg la...hukhukhuk


p/s: ari nih Dato' Seri Najib dtg Kulim Hi-Teach...jom ramai2 p jumpe tok Najib

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 7 June 2012

ops...plan bulan madu kena rombak pulak



assalamualaikum uols...
heheh...ari nih en3 gatai2 dan gedix2 ckit...hahah...tp gatai dan gedix pon bertempat gak uols...xde ar smpai ilang persaan malu dlm diri nih....ecehhhh...

ekceli...stiap bakal b2b mesti xlepas pnya ar dari memikirkan perkara yg satu nih kan...ntah2 tiap kali diskas2 ngan tunang masing2 mesti akan diskas ttg hal yg satu nih jugakkan...heheh...xyah la korang sorok2...cik ninie pon kadang2 bile mai angin gatai nk kawen mesti akan terselit jap perihal bulan madu nih...ngeeee

destinasi bulan madu korang katne ek?heheh...cer citer ckit ngan cik ninie...hmmm...bg yg ade bajet lebey2 tu mebi la kan p ke obesea...tp bg yg bajet ciput cam cik ninie nih opkos la kitorg just cross the sea je kot...hahah...takat nih dan mcm dah muktamad dah cik ninie dan incik tunang pilih Pulau Langkawi la...heheh...incik tunang xpenah smpai Langkawi lg dan cik ninie pon baru jek p sana skali masa thn lepas...time tu xsempat pon nk ronda2 satu Langkawi sbb rushing2 nk blk...agipon time tu just p kenduri senior masa kat UUM dulu...

makanya...kali nih kalau betoi2 la jadik kitorg punya plan....so akan berbulan madu la cik ninie dan incik tunang kat Langkawi nanti...heheh...skang nih tgh survey2 kat mana nk stay nanti...kalau buleh cik ninie nk bukak2 je pintu bilik terus nmpak laut dan boley terus kuar p ke pantai...syoknya kalau dpt bilik @ chalet betoi2 dpn laut nih...mesti romantik nanti...hikhikhik..

tp kan sbenarnya seb bek la semlm cik ninie double check blk ngan incik tunang...ye la...seblom nih cik ninie ingatkan nk berbulan madu kat Langkawi dlm dua tiga ari cenggitu jek...sbbnya kalau ikut plan nk p Langkawi tu pas abes kenduri belah cik ninie...so nanti pas balik bulan madu terus p pahang lak utk kenduri belah umah incik tunang...tu yg cik ninie ingat nk stay dua tiga ari jek kat Langkawi...tp incik tunang pulak ckp kalau takat dok dua tiga ari bek x yah p...sbb incik tunang lak ingatkan nk spend masa berbulan madu dlm 5 ari cenggitu kat Langkawi...adoyai....pening suda...heheh...

nmpak gaya plan kena rombak blk ar...hahah...kna plan betoi2 blk ar supaya kitorg x rugi kalau nk p Langkawi gak...mana x nya...kalau pikir2 blk pon cam rugi jek kan dua tiga ari je dok kat Langkawi...rugi masa rugi duit rugi tenaga...ops...hahah...abaikan!

so skang nih since tarikh kawen pon lom decide betoi2 agi...rasanya nk bg cadangan kat famili supaya wat kenduri ari sabtu la...heheh...ahad boley kemas2 umah n jln2 umah sedara-mara...then isnin smpai khamis atau jumaat leh la berbulan madu kat Langkawi...hahah...pastu kenduri umah incik tunang lak wat ari ahad...so jumaat atau sabtu leh bertolak ke pahang...mak aiiii...nmpak cam senang jek plan itu dan ini kan...heheh...tp nya menjadik ke tidak hanya mampu berserah jek la...hopefully dipermudahkan sgala urusan kitorg nanti..hahah...tp kalau susah2 sgt nanti p bulan madu pas setel kendurik umah incik tunang la...tp kan...kita dah plan nk p Tioman lak pas kendurik umah incik tunang...adoyai...pening2...xmo pikir tp kena pikir gak sbb time tu cuti skola akhir thn...whoaaaa....mesti peak time kalau nk tempah last minute...silap2 nanti x leh nk celah masuk lak...adoyai...mmg pening2 okeh!

hmmm...pilihan apa yg cik ninie ada ek? hm...xpe la...nanti diskas2 lg la ngan incik tunang...kot2 incik badrul amin kesayangan cik ninie ada idea yg lg bagus dari cik tunang dia nih yg dah mula gelabah panda dah ni...muahahaha


p/s: sape org pulau Langkawi dan Tioman sila angkat tgn...nk ngendeng2 ngan korang utk survey2 psl both of 2 pulau nih...heheh





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

apa ada dlm goodies bag???


assalamualaikum all

cuti skola tggal brape ari jek lg kan...pas dimotivasikan oleh incik tunang mlm semlm tetiba rs semangat nk p skola...heheh...thanx sygku...slalu je ada tiap kali sy merungut2 mls nk p skola...bkn sbb mls nk keje tau...tp mls nk ngadap perangai bdk2 skang yg mcm ntah hapa2 je...aduhai hati...bersabarla...ecehhhh

tp en3 ari nih bkn nk citer psl p skola okeh...ari nih nk share citer psl goodies bag dan isi kandungan goodies bag...ekceli cik ninie pon xtau nk isi apa kebenda dlm goodies bag tu nanti...tp semlm masa sembang2 ngan incik tunang psl brown paper bag yg menjimatkan tu nasib baik la incik tunang stuju sgt2...dia kata kat kita kira ok la tu sbb x membazir...agipon nk bg goodies bag nih biar la ikut kemampuan diri...so cik ninie setuju aje ngan pandangan incik tunang...betoi gak kan...drpd beli mahal2 paper bag tu tp akhirnya akan ke tong sampah jua...jadik penggunaan brown paper bag utk goodies bag mmg praktikal sgt2 bg cik ninie yg mmg tgh bajet giler2 utk jimatkan duit nih...heheh

cuma skang nih terpikir2 nk isi apa utk goodies bag tu...kalau nk bg brg perhiasan atau yg seangkatan dgnnya cam sudu-garfu kecik ke gelas ke potpouri ke pasu kecik ke rasa cam bkn jenis cik ninie la sbb cik ninie xbrape nk minat sgt simpan benda alah gitu...cuma terpikir skang nih nk bg makanan jek...makanan yg org mkn...ye la...kang kalau bg makanan yg org xmkn mesti jadik membazir gak kan kalau org buang masuk tong sampah...so skang nih masih tercarik2 jenis makanan yg akan disedekahkan masa kenduri cik ninie nanti...heheh...rasa cam nk bg buah epal ke limau ke oren ke...ok x uols???




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

anibeseri oooo anibeseri


ada lebih kurang 10 ari lg nk sambut enibeseri chenta yg pertama

semangat giler2 nk sambut nih

rasa x sabaq okeh dok menghitung ari

ada bingkisan special utk tunang kesayangan

apa dia???

heheh...17 jun nih cik ninie share ngan uols okeh!





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 5 June 2012

bersabarlah hati



dah byk kali sgt jadik cenggini

bersabar la wahai ati

walaupon rasa ati nih mcm kna siat2

walaupon rasa terluka sgt2

 walaupon rasa x sepatutnya jadik cenggini

tp benda dah nk jadik

slalu terjadik

dan akan terjadik lg

kalau boleh bertahan

akan bertahan la

kalau dah x boleh sgt

pasrah je la

sbb dah penat sgt nk hadapi sume nih





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 1 June 2012

peranggggggggggggggggg bola!!!!!


semlm gedix2 cik ninie tnya incik amin merangkap tunang kesayangan ttg pasukan pilihan dia...cehhhh peminat jerman ngan belindo belanda upanya pakcik tu...abes ar...kan dah xsehati sejiwa sejoli seirama dah...opkos la peranggggg bola pasni....mencik!

pastu incik tunang kesayangan pon tnya kat cik ninie support team mana..opkos ngan penuh keyakinan cik ninie bgtau support spain ngan portugal...tp sedey sob sob sob nih sbb incik tunang ckp portugal x kuat mana pon...cehhh...awas kamu incik tunang...kita tgk nanti ye camne keputusannya...

tp kan...bile incik tunang kata dia support belanda rasa cam bunga2 sakura la pulok...dlm kepala nih terbayang tulip merah jambu yg santeq berseri2 cam cik ninie...heheh...feeling hindustani la pulak!


"bie....nk tulip merah jambu setaman"

tetiba cam x jadik ar nk peranggggg bola ngan incik tunang...next time la...hahah...buleh pulak cenggitu kan...sengal!



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

brown paper for goodies bag


slm uols..

ke udara lg ari nih...ewah2...mentang2 cuti skola...rajin sgguh2 cik ninie hapdet belog kan...ekceli...smenjak dah ada sinar di ujung jalan nih smakin kerap tau cik ninie dok skodeng belog2 b2b dan mantan b2b...mesti la kna rajin kan diri sbb majlis kawen cik ninie nanti cik ninie yg kna urus sendiri...sob sob sob...tp xpe...cik ninie anggap tu sume sbagai cabran as long as diri nih masih mampu menghadapinya dgn senyuman...aja2 fighting utk diri sendiri...heheh

so utk projek yg pertama nih...kita tgk benda yg paling basic la kot...guess what?

hohoho...paper bag ataupon beg kertas...penting nih utk masukkan doorgift wat para tetamu jemputan...oleh kerana sedar diri yg kita nih cume pengantin bajet...jadik paper bag nanti xde la nk berangan amik yg bling2 atau vogue2 kan...yg biasa2 aja udah la kan...pastu nanti kita mekap2 la kasi santeq sama itu beg kan...heheh

so utk merealisasikan impian yg setinggi gunung ledang nih...maka cik ninie pon dgn penuh smangat survey2 la kat belog b2b utk carik idea...hurmmm...hasilnya mmg not bad la sbb mmg sgguh santeq bile kita berDIY ngan paper bag sgala bagai nih...

jom kita tgk sama2 hasil usaha gigih b2b-b2b yg menggunakan/menghias paper bag dgn daya kreativiti masing2...ops...seblom lupa cik ninie nk remind kat korang yg fokus dan pencarian cik ninie hanyalah berkisar ttg pggunaan brown/white paper bag sahaja okeh...nanti2 jap lg pas tunjuk hasil comey paper2 bag tu baru cik ninie bgtau kat korang katne korang leh dpt paper bag yg murah tp berbaloi2 tu ye..


 hasil pertama



b2b belog non cinderella story kat atas tu ialah cik lijah...so ngan kreativiti yg beliau ada...beliau telah menDIY paper bag tu jadik santeq cam gambar kat atas tu...lukis2 gambar kat lappy pastu print je kat paper bag...dan hasilnya mmg awesome la...nmpak sama je cam paper bag yg mahal2 kat pasaran tu...tp nmpak ekslusif okeh sbb design tu kita yg wat kita sorang yg guna...

hasil kedua


brown paper bag pn dhya diserikan lg ngan doily paper...cun giler ar...simple yet adorable ngan kartun tu....tetiba rasa nk wat cenggitu jugak la...heheh

cukup x kalau cik ninie tunjuk dua hasil keje kat atas tu? tetiba mls lak nk gugel2 gambar paper bag nih...heheh...agipon lupa ar sape pemilik belog paper2 bag yg kiut-miut tu...korang gugel sendiri la eh kalau berminat nk tgk..

apa yg penting dan yg cik ninie nk tekankan kat sini ialah supplier paper bag nih...eheh...pd sapa2 yg dok area utara ni especially around penang kedah perak tu leh je terjah terus ke kilang brown paper bag nih...korang pegi sendiri siap leh pilih2 lg nk design yg camno k...kalau mls nk p ataupon yg dok luar dari penang pon leh order gak...camno? sila tgk di bawah ye...




k la...smpai sini dulu cik ninie membebel...nanti ada masa cik ninie bebel lg ye...sila jgn jemu okeh! love uols...muahhhhhh3








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~