kawan2 followers tercayang

Friday, 27 July 2012

checklist hantaran

assalamualaikum korang...

lama pulak rasanya x update belog...hehe...dah 7 ari puasa kan...salam ramadhan utk uols...okeh...ari nih cik ninie xmo merepek panjang2...malas betoi nk menaip dan mengupdate skang nih...hihih

so utk en3 ari nih cik ninie cuma nk update psl checklist hantaran...sbenarnya ada gak tulis dlm buku nota...tp slalu jek ilang buku tu...heheh...jadik nk selamat kna tulis kat belog jugak...senang nanti kalau tetiba buku ilang lg...ngee

hantaran utk incik tunang tersayang
1) kasut
2) baju kemeja + jeans
3) perfumes 
4) baju melayu + kain pelikat + sejadah
5) kamera / hp HTC one
6) cupcakes + apam polkadot
7) tali pinggang + wallet + beg

hantaran utk cik tunang manja
1) cincin + mas kawen
2) telekung + sejadah + buku masakan {heheh...cik ninie mmg xpandai masak}
3) handbag + kasut
4) perfume + set mandian
5) Ipad + coklat  



p/s : pas raya nih baru nk p carik barang2 hantaran ngan incik tunang...adoyaiiiii...byk betoi nk bersoping
~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 21 July 2012

Segmen : Kenangan Ramadhan

 
 {sila klik banner ye}

assalamualaikum uols...

salam Ramadhan

ari nih kita sume dah start posa kan...alhamdulillah!

tp ada ke yg x pose? ngeee

okeh...ari nih cik ninie nk share ckit psl kenangan ramadhan cik ninie

kenangan ramadhan yg cik ninie x leh ialah masa zaman stadi dulu2

nama pon stadi kan...mkn sahur main hentam belaka

kalau kat umah dok ngan famili kita sahur ikut rutin la kan

bangun kul 4 masak2 then kul 5 lebey kita dah mkn

tp lain pulak halnya masa zaman blaja

kdg2 tu sahur kul 1 2 pagi seblom tidoq

pastu kul 4 atau 5 mmg x bgn dah

terus jek tidoq smpai subuh

tp yg syoknya

time bln ramadhan kafe kolej bukak smpai kul 3 4 pagi...heheh

pastu siangnya sunyi jek kolej mcm xde org

padahal masing2 melantak tidoq kalau xde kelas

mmg berkurang betoi la pahala sbb asik tidoq memanjang

pastu time berbuka la paling best

agak2 busan mkn lauk bazar ramadhan

kita kasik tukaq menu

masak cucur ikan bilis dlm rice cooker

bhn2nya lak bkn guna tepung cam mak kita dok guna tu

biskut kering hup seng dimodify jadik tepung

hancuq2kan biskut campuq ckit susu ngan ikan bilis

pastu dah buleh goreng terus

lg sedap rasa...nuymmmm3

tu la kenangan ramadhan yg x leh lupa smpai bile2

rasa cam nk sambung blajaq agi...heheh



doodle nama : ninie
color : pink


p/s: cik ninie join segmen kenangan ramadhan...penganjurnya apit...hadiahnya doodle comey kat atas tu...meh kita join ramai2...heheh...cik ninie nk tag adik cik ninie adah dan ikah...sume rules dah ikut...heheh



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 19 July 2012

HIV test?



assalamualaikum uolssss..

pe khabar korang sume? huhu...tgk tajuk en3 pon dah tau kan pe yg cik ninie nk share ngan korang ari nih...ekceli cik ninie x wat agi HIV test....baru dok usya2 blog b2b utk tgk pengalaman dorang...

ptg tadi sesaja la tepon incik tunang...rindu giler w/pon tetiap ari calling2...rasanya kalau sehari xdgr suara incik tunang mmg x sah arrr...hihih...skang nih pon mmg hobi baru cik ninie ialah becakap ngan incik tunang...hahah { gedix kan!}

berbalik pd kesah tepon incik tunang ptg td rupanya biler dia nk proses borang permohonan kawen tu rupa2nya kna wat HIV test  dulu...pas setel baru leh majukan kat pihak atasan skuad dia...adoyai...byknya proses dan prosedur yg nk kna wat...maknanya kat sini kalau cik ninie yg lewat uruskan HIV test tu maka lewat lerr incik tunang dpt anta kat pegawai dia...

pikir psl HIV test nih tetiba rasa cam nk demam lak...huhuh...bkn cik ninie takut psl result HIV test tu sbb cik ninie yakin yg cik ninie bebas dari virus tu (insyaAllah...tp sbenaqnya ada gak perasaan takut kalau tetiba result dia sebaliknya kan...huhuh) cuma cik ninie takut nk jumpe doktor dan takut nk p spital atau klinik...cik ninie ada sindrom P.E.N.A.K.U.T ngan doktor, jarum dan sume yg berkaitan ngan spital...sbb tu kdg2 kalau demam ke sakit ke cik ninie rela agi g jumpe pharmasist dari jumpe doktor...mmg giler penakut ngan doktor...huhuh...last p jmpe doktor pon masa wat medical check up utk sah lantikan thn lepas...tu pon puas dok doa mcm2 seblom p setup appointment ngan doktor...dah dpt date tetiba demam lak masa dok menghitung ari nk p jumpe doktor...mak ai...mmg sgt penakut cik ninie nih kan...heheh

skang nih sume proses psl nk kawen bergantung pd cik ninie...lambat cik ninie wat HIV test maka lambat la incik tunang dpt urus sgala mak nenek dokumen tu...adoyai...niat ati mmg lerr kalau buleh nk setelkan benda nih cepat2...tp perasaan T.A.K.U.T tu lebih mendominasi diri...hahah...cik ninie oiiii...nanti pas kawen lg byk kot nk kena jumpe doktor...heheh...tu lain citer sbb nanti ada incik suami utk temankan...ngeeee :p


p/s: sabtu nih dah nk posa...buleh ke p wat HIV test time2 posa nih? ada sapa2 yg tau? tlg cik ninie please!





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 18 July 2012

Saturday, 14 July 2012

projek kawen : diy 1



doily paper 3.5"

bud silk stationary sticker

kertas A4

gam

gunting

pisau

printer


agak2 uols la kan pekebenda projek cik ninie ni ye?
nanti cik ninie share ngan korang
tp bkn skarang
heheh

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 13 July 2012

nasib baik x kena tipu



assalamualaikum uolsss...

ketemu lagi ari nih kita sume ye...alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus bernafas...ari nih cik ninie nk kongsi psl insiden hampir kena tipu...nasib baik cepat sedar diri...kalau x mmg rugi arrrr...

alkesahnya ptg tadi cik ninie p sebuah kedai buku kat Giant nih...smangat la kan dok usya A4 paper yg mcm2 color tu...niat murni satu jek time tu...heheh...nk carik A4 utk print kad kawen...

dah puas belek sana belek sini pastu tiba la masa nk bayar...beratuq kat kaunter pastu dpt giliran barang pon di"scan" la oleh cik cashier yg blur semcm jek...skali dah scan barang dan dah total sume cik ninie rasa cam pelik semacam...pesal pulak harga dia jadik lain dan mahal nk mampus! beli 2 pek A4 paper + gunting + pisau smpai kena bayaq RM42...pastu tnya kat cik cashier blur tu brape harga A4 paper tu...dia kata RM12.90...pastu cik ninie ckp kat dia td tgk harga RM9.20 jek A4 paper yg sama berat 160gsm tp color cream...pesal tetiba A4 color purple nih ngan berat yg sama 160 gsm jadik RM12.90 lak...cik cashier tu ckp lain color lain harga dia...ooo...gitu ke...hm xpe la kan sbb nk gak color tu maka cik ninie pon bayaq je la kan...pastu masa otw nk p kat parking cik ninie congak2 blk dlm kepala sbb cam x puas ati jek beli 4 items smpai RM42...masa tu terpikiaq xkan la gunting nih harga sampai seploh hinggit kot...

dan2 tu jugak cik ninie berenti sat tepi escalator congak balik total items yg beli td...lemah2 cik ninie dlm calculation pon xde ar sebengap cashier ngok tu...adoyai...wat keje x alert langsung...bikin ati gua panas jek...cik ninie tgk resit pehal tetiba A4 paper dari harga RM12.90 dah magic leh tukaq jadik RM17.90...mmg gilos melampau! cik ninie kena ketuk smpai seploh hinggit utk A4 paper tu...wahhhh...sedap mak jemah korang lerrr...ingat cik ninie org kaya ke nk sedekah free seploh hinggit kat kedai buku L tu....

pastu ngan semangatnya p naik blk ke kedai buku tu terus terjah cik cashier tadi dan tnya harga sebenar A4 tu...dia tgk pastu tunjuk harga yg kat plastik A4 tu...yup...mmg betoi RM12.90...muka dia kunun nk menang dah tu...pastu cik ninie tunjuk resit kat dia then tnya pesal kat resit harga dia jadik RM17.90 pulak...pompuan tu terus pas kat cashier lg sorang...yg sorang tu pon terus pas kat sorang lg utk tgk harga kat rak tu...

cik ninine xtau ar brape harga sebenar A4 paper tu...tp cashier yg sorang lg tu kuarkan resit baru pastu pulangkan seploh hinggit duit cik ninie...pastu ckit pon xmintak maap atas kesilapan dorang...adoyai...mmg hangin...tobat pasni x p dah kedai buku L tu...nama jek kedai buku ala2 kedai borong tp harga mahal nk mampus! 

moralnya pasni seblom tinggalkan kaunter bayaran tu cek dulu barang ngan resit...kang x pasal2 sedekah percuma kat tokey kedai...kalau sedekah kat anak yatim ke org miskin dpt gak pahala...sedekah kat tokey kedai alamatnya buncit lg lerrr perut tokey kedai sbb duit masyukkkkkkkkk...beware ye kwn2


p/s: sila ati2 ketika berurusan di kaunter bayaran kalau xmo kena tipu!







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 12 July 2012

design kad kawen dah siap

assalamualaikum uols...

ari nih cik ninie nk wat en3 pendek jek
kad kawen dah siap design
ada 3 jenis
gigih wat tiap ari pas blk skola
insyaAllah sok nk pos kat incik tunang
tgk kad mana yg diapprove...heheh
kalau incik tunang nk add on pape yg patut pon ok jek
mesti lg santeq kad tu nanti
asalkan lace...doodle ngan doily paper x buang cik ninie ok jek
nk teaser kat korang
tp rasa cam nanti2 la...hihih
stay tune okeh
yg pasti
kad kawen cik ninie DIY sendiri
print sendiri
hias sendiri
heheheh
baru puas ati sendiri kan!


p/s: korang tggu tau...nanti cik ninie teaser bile incik tunang dah wat pilihan dan penambahbaikan :)





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 10 July 2012

129 days before our big day


assalamualaikum uols...

 ops...tajuk cam dah nk countdown je kan...heheh...tp takutttt la...huuuuu...byk benda x setel agi...adoyaiiiii...karang pejam celik pejam dah smpai masa dia...dah lerr skang nih cpt jek masa berlalu kan...risau2...mcm xde pape nk berlaku kan...tp mcm2 benda yg xdijangka leh berlaku kalau x alert dari sekecik2 hal smpai ke sebesar2 perkara...jadi...jom lerrr kita wat checklist...reminder utk diri sendiri nih...heheh


Tarikh :
Nikah : 16 / 11 / 2012
Resepsi : 17 / 11 / 2012
Bertandang : to be confirmed

Konsep :
Nikah :xde idea agi
Resepsi : fairytale wedding {fairytale lerr sgt...hahah}
Bertandang : xtau nk describe camno...hahah...leh lak camtu kan...ekceli incik tunang nanti pakai uniform no.1

Tema :
Nikah : hijau kot...heheh...to be confirmed
Resepsi : pink + purple
Bertandang : hijau {tp cik ninie x reti nk describe hijau camno...heheh}

Dokumen berkaitan :
Kursus kawen : done!
HIV test : pending
Borang kebenaran nikah : pending {tggu incik tunang setel kat Labuan dulu}

Venue :
Nikah : umah tok
Resepsi : umah tok
Bertandang : umah famili incik tunang

Katering dan kanopi :
Nikah : famili yg masak
Resepsi : katering ayah member
Bertandang : 

Pelamin :
Nikah : DIY {xtde tema agi}
Resepsi : Cinderella carriage 
Bertandang : {to be confirmed}

Baju :
Nikah : pas raya baru tempah {design xtau agi camno}
Resepsi : in progress {design majalah Inspirasi Perkahwinan}
Bertandang : in progress {gaun + baju no.1 airforce}

Photographer :
Nikah : done!
Resepsi : done!
Bertandang : pending

Videographer :
{sampai ke sudah x jumpe agi...huhuh}

Make up :
Nikah : done!
Resepsi : done!
Bertandang : pending

Doorgift :
Nikah : DIY
Resepsi : DIY
Bertandang : akak dan adik incik tunang uruskan

Bunga pahar / bunga telur / centerpiece :
Nikah : 
Resepsi : DIY
Bertandang :

Hantaran :
5 vs 7
utk incik tunang : DIY
untuk cik ninie : akak incik tunang wat

Kad kawen :
500 pcs
design sendiri, print sendiri {x siap agi}

Kompang / Mc :
tok ngan abah yg setelkan nanti

Bilik pengantin :
DIY

Papan tanda / banner / bunting :
DIY dan anta ke kedai

Honeymoon :
Langkawi {pending}
Tioman {insyaAllah}


{ keyword}
Done
In progress
Not yet

hohoho...byk yg pending...byk yg x sure agi...byk yg x konpem agi...byk yg merah2 agi...adoyai...129 ari lg nih cik ninie....wake up! wake up!


p/s: rasa cam nk sorang PA la utk tulun pape yg patut...cik ninie dah pening2 lalat nih kwn2 :(











~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 9 July 2012

jadual tukaq agi

assalamualaikum uols...

ari nih cik ninie rajin nk bebel kat belog comey nih...citer selingan je pon...org kata iklan tv sat...heheh...

sok ngajaq guna jadual baru....xsuka oooo....tp sbb dah terikat ngan "sy yg menurut perintah" jadik suka x suka pon kna gak ikut...kang kalau bangkang naya diri sendiri pulak kan...huhuh

bile dah jadual baru nih maka client pon client baru la kan...huhuh...sedey bile terpaksa tinggalkan anak2 3A5 yg dah PMR xsampai brape bln jek lg...pasni 3A5 dah dpt mummy baru utk jadik form teacher dorang...subjek sejarah pon mummy baru dorang yg akan amik alih....huuuuuuuuuu...sedeynya!

mulai sok...cik ninie jadik mummy baru utk kelas 4K1...hopefully dorang sume ok la dan x byk kerenah...utk 4K1 nih selain jadik form teacher cik ninie ngajar dorang sejarah...huhuh...nk kna stadi blk ar...kalau thn lepas sampai semalam cik ninie expert sejarah form 3 jek...tp pasni kna khatam sejarah form 4 pulak la...huwaaaa...tetiba rasa takut lak nk ngajar form 4...

lg takut bile tgk lekat pulak nama kelas 4VT utk subjek sejarah...budak2 kelas nih buleh tahan gak la perangai masing2...mcm2 kerenah...mcm2 rungutan...mcm2 aduan...mcm2 komen...mcm2 ketidakpuasan ati....adoyai...hopefully plajar 4VT leh bg full komitmen dan kejesama ngan cikgu ninie ye...jgn smpai cikgu ninie bertukaq jadik godzila ke incredible hulk ke sudah la...karang x pasal2 kita terpaksa berurusan smpai ujung thn nih dgn perasaan x puas ati dan xsuka antara satu sama lain...

sbenarnya mcm2 perasaan ada kat dlm ati nih...bercampur baur sumenya...hopefully Allah swt permudahkan urusan cik ninie dlm mengajar dan mendidik anak2 bangsa yg dah makin lupa diri nih....amennnn...cik ninie pon kalau buleh xmo la semedang nk marah bdk2 nih...leh sakit kepala sakit ati sakit jiwa nk ngadap pelbagai kerenah remaja2 nih...sapa kata keje cikgu mudah? susah sgt2 tau x...so jgn bising bile cikgu dpt itu ini drpd gomen okeh <lari tajuk lak...hahah...emo>

dekat2 nk kawen nih aci buleh xmo la emo2 ngan bebudak nih...aci buleh xmo marah2 kat dorang...kang cik ninie nmpak tua lak bile nk kawen nanti...hahah...tp seb baik la ada incik tunang yg sntiasa support cik ninie 100%...sentiasa dengaq keluh-kesah cik ninie...sentiasa tenangkan jiwa cik ninie...sentiasa ada ngan cik ninie waktu susah waktu senang...sentiasa nk gumbirakan cik ninie kala sedey...syg bie sgt2...love u so much syg...ngeeee



p/s: doakan cik ninie dpt jlnkan tugas dgn sebaik mungkin ye...cik ninie dah ready nk bertempur ngan bebudak nih....aummmmmm...korang tggu la mak tiri korang masuk kelas nanti...heheh





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

makin byk benda yg dah nk setel..yeayyyyyyy

assalamualaikum semua...

hepi monday blues kwn2...heheh...cik ninie pon tetiap mggu mesti kena sindrom monday blues nih...kdg2 tu berlarutan sampai ke tuesday wednesday blues...hahah...

ari nih cik ninie nk cite psl progress kawen yg seterusnya....ecehhhh...btw skang nih dah lega ckit sbb dah tempah katering...ikut plan asal nk wat gotong-royong tp pas mama abah diskas2 ngan tok terus tukaq amik katering lak...katerer yg cik ninie amik nih ayah kwn cik ninie pnya...dai zaman skola lg mmg dah tau ayah dia tukang masak kenduri yg sedap...so...utk kenduri cik ninie nanti mmg konpem amik ngan pakcik nih...murah pon murah gak la sbb dia amik satu kepala RM6.00...pastu mcm2 makanan lak...untung la sapa dtg kenduri cik ninie nanti...hihih

kanopi pon dah setel...amik 4 kanopi yg ada kipas tu...heheh...satu kanopi RM150...pakcik katerer kata ok ar tu harga dia sbb murah...

DJ lak abah nk sponsor...abah nk amik kwn dia yg biasa jadik DJ kat umah kenduri...so yg tang DJ nih task utk abah...abah blk nanti nk suh abah p tempah pokcik Latip cepat2...DJ hot cam pisang goreng panas nih nanti cepat jek org sambaq kan...so kita kena super-duper cepat la...

utk doorgift lak ada tambahan...mama nk sponsor kuih loyang...tok pulak nk sponsor kek apam gula hangus...syukur2 sbb dah makin ringan beban $$$$$ cik ninie...heheh...jadik tetamu cik ninie nanti akan dpt beg, apam polkadot, kuih loyang ngan kek apam gula hangus...

apa lg ek? hurmmm...nanti la kalau ada pape cik ninie updet lg...stay tune ya!



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 8 July 2012

non woven bag


assalamualaikum kwn2 sume...

ari nih cik ninie muncul balik...hahah...dah mcm chipsmore la pulak kan kejap ada kejap xde...ekceli...ada je sbenarnya...tiap2 ari cik ninie melawat belog b2b yg lain...cuma mood nk menconteng kat belog sendiri tu yg xde...malas2 yg amat...teruk kan?

cik ninie baru jek balik dari A2Z kat Penang tu...alang2 nk p servis baby Vee jadik panjang je langkah p Penang...asalnya nk cari doily paper utk projek kad kawen....tp xde la pulak...awat la susah sgt nk dpt kertas doily nih....sengsara tau cik ninie dok carik sana sini smpai kdg2 tu dah rasa give up sgt2...luckily blk tadi singgah hepi home...dpt gak doily paper nih yg saiz 3 inci setengah tu...tp sedey sbb ada color putih sajok...tu pon tggal dua peket...terus rembat je sbb takut pas nih x jumpe dah...

berbalik psl kesah ke A2Z tu...bile dah x jumpe doily paper tu jadik merayap2 la ke bahagian beg2 kertas utk wat goodies bag kan...skali ternampak lak non woven bag yg cun-melecun color dia...hahah...color apa? color pink la...cik ninie kan peminat tegar color pink...benda dah ada depan terus jek grab non woven bag tu...hahah...tp amik 200pcs dulu sbb duit bwk ckit jek...gaji nanti cik ninie nk dtg beli lg 1000pcs...byk kan...tp nanti nk beli color lain pulak sbb tetamu cik ninie nanti ada kaum adam jugak yg akan hadir...dorang mesti malu nk guna color pinky nih...so akan dipelbagaikan color beg nih...insyaAllah...

ekceli non woven bag nih cik ninie nk bg kat tetamu yg dtg...kiranya cik ninie menyokong sepenuhnya la  kempen eco-frenly yg gomen wat skang nih...heheh...jadik nanti tetamu cik ninie leh la bawak beg eco-frenly p soping2...kan skang nih byk supermarket yg dah wat program ari tanpa beg plastik...moh lerrr kita ramai2 sahut seruan gomen utk kurangkan penggunaan beg plastik nih...hihih

sbenornya kan ada jek yg x stuju bile cik ninie nk bg non woven bag nih...dorang ckp mahal sgt...tp bg cik ninie benda nih ada gunanya...cik ninie xmo lerrr bg benda yg org x leh guna conth cam sudu garfu kecik, kipas tgn, pasu mini dan blablabla...sbb kalau cik ninie dpt menda2 alah tu cik ninie bkn guna pon...jadik dlm pemberian doorgift nih cik ninie letakkan diri cik ninie sbagai tetamu yg dtg...so kalau kita p kenduri bkn la kita mengharapkan tuan umah dan pengantin bg doorgift tp bile dpt doorgift nih mesti la kita nk guna kan...jadik tu la antara reoson dan kriteria yg cik ninie tetapkan bile cik ninie amik keputusan beli non woven bag nih...biar tetamu leh guna dan doorgift ada manfaatnya utk tetamu cik ninie nanti :)

tp kan uols..cik ninie ada gak survey2 kat tenet psl non woven bag nih...mcm2 harga yg cik ninie dpt...tp ada gak yg x reply langsung bile cik ninie emel mintak quotation...ada tu dpt murah...satu beg jatuh harga dia RM1.10...tp nk kena p amik kat Shah Alam sbb kompeni tu ckp kalau pos nanti lg mahal...pikir pnya pikir terpaksa la cik ninie amik kat A2Z nih...harga dia?hurmmmm...RM1.20/pc...tu harga member la...kalau non member RM1.90...

non woven bag nih kosong jek...tp cik ninie ingat nk wat DIY kat bag nih...heheh...insyaAllah nanti kalau dah ada hasilnya cik ninie reveal kat belog nih...stay tune okeh!


 ~ non woven yg baru beli tadi...ngengenge ;p ~

p/s: duit kuar mcm ayaq jek...adoyai...cpt la gaji...eh...sapa2 readers ke...stalker ke...atau b2b ke yg tau katne leh dpt non woven bag nih ngan harga yg lebih murah bgtau cik ninie ek...kalau dpt bwh seringgit agi bgs kan...heheh






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 4 July 2012

sentap lagi...huhuhu T__T

assalamualaikum uolss...

ari nih mcm rajin la pulakkan nk update sampai 2 en3...ekceli...cik ninie baru je pas design kad kawen...tp blom siap agi...hihih...skang nih nk rehatkan kepala dulu sbb dah berpinar2 mata yg dah sedia rabun nih ngan adobe photoshop...pening dan sakit mata okeh bile nk mix n match kan color dia...pastu nk adjust itu ini...adoyai...mmg sakit!

tp skang nih cik ninie bkn nk citer psl kad kawen okeh...nanti dah siap cik ninie kasik reveal kat korang...hahah...skang nih kita citer psl benda lain yek...

incik tunang anta msj kata dah bertolak ke Tanah Merah...ekceli before nih incik tunang ada football match kat Gong Kedak...so ari nih baru abes dan alhamdulillah team Labuan dpt no.3...tahniah la utk incik tunang...memandangkan next week ari rabu baru kapal dorang blk ke Labuan jadik incik tunang pon nk blk le ke kg dia kat Lipis...

ekceli dua mlm lepas cik ninie dah merajuk giler2 ngan incik tunang...merajuk + patah ati + kecewa...sgt2 mkn dlm okeh! sampai ari nih pon cik ninie merajuk lg dan layan x layan je bile incik tunang call dan mesej...punca dia kecik je kot bg org lain tp sgt besaq la bg cik ninie...x dpt terima bile incik tunang x leh nk jumpe ngan cik ninie sbb dia nk blk kg...huhuhu...sape x sedey...cik ninie mmg sedey giler2 ar...udah le kitorg nih chenta jarak jauh...nk deting2 cam org lain mmg mintak maap la...kalau incik tunang blk semenanjung baru leh deting2...jadik bile incik tunang dpt main bola kat semenanjung ati cik ninie dah bunga2 chenta...pikir leh la jumpe kejap utk ilang2 rindu ke diskas2 pape yg patut psl projek kawen kitorg ke...tp nmpaknya mmg xde rezki ar...sedey tau...sobsobsob...

dua mlm lepas pas incik tunang bgtau kata nk blk kg...cik ninie minta ar incik tunang dtg sini jumpe cik ninie...tp incik tunang ckp x leh sbb kalau dia dtg sini abeskan masa ngan cik ninie nanti dia dpt dok kat kg sehari jek...agipon dia nk uruskan psl majlis bertandang kat belah dia nanti...masa tu rasa sedey sgt2...pas letak tepon terus nangis sorang2...efek dia smpai mlm nih still merajuk2 lg ngan incik tunang...huhuh

cik ninie pon bkn le tamak sgt dan pentingkan diri sendiri...cik ninie pon tau nanti bile dah kawen incik tunang tetap kena utamakan famili dia dulu...cuma terkilan sgt2 sbb cik ninie ingat kalau incik tunang setuju dtg sini esok...ari jumaat nanti pas blk skola buleh la antaq incik tunang ke pahang...agipon sabtu ahad cuti...tdo satu mlm kat pahang pastu ahad blk sini smula...tp apakan daya...pasrah je la...agipon x sempat nk bentang progress nih cik ninie dah merajuk dulu...cpt sentap ooo skang nih...huhuh...xpe la...xde rezki nk jln2 ke pahang...xde rezki nk jumpe Rasul Iman yg comey...xde rezki nk spend masa ngan incik tunang...Allah lebih tau apa yg terbaik utk hamba Dia...

so skang nih dua helai baju untuk incik tunang pending dulu ar nk bg kat tuan dia...tggu si dia blk raya nanti la kot baru bg...kalau nk pos pon rasa cam dah mls...mahal sgt2...huhuh...leh kopak duit time zaman dok bajet membajet nih...pastu jubah utk mak incik tunang pon pending gak la...pas raya nanti ar baru dpt bg...hadiah utk si kecik Rasul Iman pon pending jugak le...sobsobsob...

maapla kwn2 sume...en3 ari nih en3 versi sentap...huhuh...kat belog nih je la cik ninie leh nk kongsi2...so far alhamdulillah setakat nih kitorg x diuji ngan dugaan tunang yg berat2...takat kena kacau dan org dok usya2 tu biasa la kan...cuma satu je la yg cik ninie rasa cik ninie buleh down dan rasa x bersemangat...rasa down sgt bile cik ninie sentap ati ngan incik tunang...huhuh...sejak bertunang nih lg kerap ar sentap2 ati...kadang tu smpai mkn dlm...huhuh...kecian incik tunang sbb kena layan cik ninie yg perangai tetiba jadik cam budak2 nih...tp dlm masa yg sama cik ninie salute ar ngan incik tunang sbb sabaq je layan kerenah cik ninie yg ngada2 nih + kuat merajuk...


p/s: k la uols...incik tunang otw ke Tanah Merah...hopefully incik tunang selamat smpai ke destinasi yg dituju....ameeeennn







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

progress keje kawen


 assalamualaikum uols...

dah lama benor cik ninie x update belog kan...huhuh...sori uols...iols bizi ckit lately...asal weekend jek kuar g survey n carik brg2...kalau nk arap pas blk keje update en3 mmg x larat sgt2...penat ngan sgala masalah berbangkit dan x berbangkit kat skola tu smpai nk taip en3 pon mls sgt2...huhuh

jadik...en3 ari nih just nk share ngan korang psl satu dua benda yg related ngan kije2 kawen cik ninie...lets cekidaut bebeh :)

1) skang nih tgh gigih carik design kad kawen yg simple2...sbb cik ninie nk design sendirik kad kawen...pastu nk print sendirik kad kawen...pendek kata nk DIY sendiri la psl kad kawen nih dari mula smpai abes...
--> bajet kawen ciput jek...tu psl kad kawen pon kna print sendiri...heheh...tp xpe la...idea dah ada...cuma menjadik ngan x menjadik je nanti...stay tune okeh! nih kira brani gak la nk print sendiri sbb nk wat dlm 500pcs jek...

2) doorgift utk tetamu jemputan dah bertukaq...dulu plan nk bg handmade brooch je...tp sbb tgn dah sakit2 dok menggunting petal bunga tu...jadik rejek terus ar idea nih...heheh...so kita ganti ngan doorgift yg lg bernilai dari brooch tu...yg pasti benda tu mmg usable la baik utk lelaki, pompuan ataupon kanak2
--> utk doorgift nih cik ninie nk beli kat A tu Z jek sbb kalau beli yg kat on9 beza sekupang jek pon...pastu nk kna p amik sendiri kat s.alam sinun...p mai p mai kang jadik over bajet lak kan...huhuh

3) doorgift utk kanak2 ribena dah confirm mmg nk bg lolipop jek...heheh...pastu kalau ada rezeki lebih rasa cam nk bg coklat ninie celup2 versi mini...tu pon kalau ada yg nk sponsor...kalau xde sapa nk sponsor...cik ninie sponsor sendiri ar...heheh
--> masih tercarik2 vendor yg tawarkan harga berpatutan utk coklat ninie celup mini tu...baru jek survey dua kedai borong...kedai A jual RM2.70 utk 10 pcs...kedai B lak jual RM3.40 utk 10 pcs...bajet nk beli dlm 500 pcs jek...adoyai...pening gue...ada lg x kedai yg jual lg murah...huhuh

4) VIP doorgift konpem nk amik yg salt & pepper shaker tu...tp limited utk famili incik tunang dan mak2 sedara cik ninie jek...pak2 sedara cik ninie bg sama cam doorgift utk tetamu biasa
--> nih pon rasa cam dah nk over bajet dah...kena listdown betoi2 takut satgi terorder lebey...

5) pelamin, baju resepsi ngan kanopi dah setel...baju nikah pending lg sbb pas raya baru nk tempah...ops...lupa lak...baju sanding utk belah incik tunang x tempah agi sbb xtau nk amik yg design camne sbb cik ninie wat baju baru...
--> ahad aritu p ukur badan utk wat baju...huwaaaa...sume part dah naik seinci...mencik arrrr!!!!

6) bunga pahar...okeh yg nih nk DIY bunga tisu...hahah...bajet cam rajin je kan...tisu santeq dah suh adik carik kat IKEA...nanti abah p kl leh dia kirim kat abah
--> kenduri nanti cik ninie x bg bunga telur dan bekas telur kat tetamu...tok kata org kg dah jemu mkn telur...hahah

7) kanopi yg cik ninie amik paling murah ar kot...hahah...1 kanopi RM150...cik ninie amik 4...kanopi tanpa alas meja dan scallop...cuma ada kipas jek...hopefully meja dia santeq ar dan xde kotoran2 degil...nanti cian tetamu i kan...
--> tgh pikir s/ada nk beli kain alas meja atau x...tp utk kanopi dah ada idea nk decorate ngan paper lantern + bunga tisu + manik jurai2...tp my adik ckp nmpak cam india pulak...cehhhh...jeles lettew...hahah

8) hantaran dah makin kurang...yuhuuuu...suka sgt sbb x yah nk membazir duit utk deco byk2 hantaran...5 vs 7...so 7 bekas jek yg nk dihias...i like!
--> tgh pening2 lalat sbb masih pending lg brg yg nk dibeli...makin kurang makin xtau nk beli apa...haishhhh

9) brown paper bag x beli agi...jadik x leh nk DIY lg la kan...cuma idea utk DIY brown paper bag tu dah ada...idea cincai2 jek...hahah
--> mebi sabtu nih nk p seberang prai carik kilang paper bag tu...insyaAllah :)

10) doodle comey utk sticker dah dpt...apit dah siapkan tempahan tu...skang ni tggal nk deko2 ckit pastu nk print atas sticker paper...lalala...x sabaq nk p beli ink printer...heheh
--> dah siap sume nanti baru nk teaser doodle tu...skang nih biar la rahsia dulu ye :)

k la uols...nih je la progress utk sepanjang minggu cik ninie mengelat menghilang dari update belog...nanti pape info cik ninie update lg...skang nih tgh bizi nk design kad kawen lak...hingga jumpe lg...daaaaaaaa





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~