kawan2 followers tercayang

Friday, 28 December 2012

dating2 ngan incik suami




assalamualaikum...

oh yeah...arinih sesi mengupdet blog ngan aktifnya 
almaklum...cuti masih panjang agi...hahah
eh...panjang la sgt kan!

opssss...skang tgh rindu giler ngan incik amin a.k.a incik suami
kami terpisah dek laut china selatan...ish...ish..ish
sedey okeh!
org lain inai masih merah di jari dok ke hulu ke hilir berdua
tp i sorang2 je uolssss
incik suami dah balik Labuan...sobsobsob T__T
tggal le i kat smenanjung nih hah melayan lara jiwa...ecehhh

tp xpe la...
demi tugas sbagai perwira negara i relakan je
as long as incik suami selamat
as long as tetiap mlm x lupa calling2 bini dia kat sini dah okeh dah
w/pon dlm ati i nih meronta2 nk peluk cium incik suami
meronta2 nk berdating2 dan bermanja bagai ngan incik suami
tp i redha dan pasrah
adehhhhh...sabar je la

seb bek la before incik suami balik Labuan sempat gak p dating2
tetiap ari uols we alls kuar berdating...heheh
ckp je nk p mana pasti incik suami turuti
oh yeahhhhh...bahagianya!!!!!

yg pasti...dating pas kawen adalah sgt besttttttt!!!!
dah xkesah kalau nk blk lewat2 mlm
dah xkesah nk manja bagai kat tepi pantai...kat zoo...kat tmn tasik
tp xde la smpai org termuntah nk tgk kemesraan we alls kan..hahah

skang nih dah rasa x sabaq sgt2 nk jumpe incik suami
seronok dating2 berdua
adoyai...bile la nk cuti skola lg?
i dah x larat nk menghitung ari...hohoh
pengantin masih dlm kebizian...ahaksss
~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 26 December 2012

Dia Terima Nikahnya








assalamualaikum all 


beberapa minggu lepas cik ninie dah selamat dinikahkan ngan incik amin
alhamdulillah...sgt2 hepi!!!!
still rasa cam x pecaya...
tp bile bgn tidoq n tgk incik amin ada kat seblah
whoaaaaaaaaa...ini bukan mimpi okeh tp REALITI!!!!
i'm so hepi!!! super-duper hepi!!!!

alhamdulillah again...
dgn skali lafaz 
"Aku Terima Nikahnya Nor Hasni binti Hussin..."
i'm officially menyandang status sbagai seorg isteri
isteri kepada Badrul Amin bin Abdul Majid :)

byk benda nk share
byk benda manis nk dikenang
so here my nikah stori...

spt yg dirancang...
kitorg dinikahkan pd seblah mlm
lebih kurang kul 10.40 pm cenggitu 
dgn skali lafaz...alhamdulillah
yeahhhh...
me n him sah sbagai pasangan suami isteri

perasaan masa tu mmg x leh nk ckp
mcm2 perasaan bertandang
tp rs takut tu lg menguasai diri
tp...bile terpandang je incik amin 
yg segak hensem bergaya bersila depan tok kadi
sume rs takut tu ilang...
believe or not
seblom2 tu perasaan cik ninie bercampur-baur
rasa cam nk lari jauh2 n jadik runaway bride
ntah setan mana la kan dok kacau bilau dan haru-birukan perasaan gue masa tu...adehhh 

tp alhamdulillah...
berjaya jugak satu masjid dibina
dgn restu dan doa mama abah n famili both side

pas incik amin lafaz akad
cik ninie xtau nk gambarkan apa yg cik ninie rasa
menangis? huwaaa...x nangis pon
cuma tersentuh rasa ati sbb dah sah bergelar isteri si dia tersyg
jugak tersentuh rasa ati bile dengaq akad yg dilafaz incik amin
janji seorang suami utk menjaga seorang isteri
hepi? YES!!! i'm hepi...sgt2 hepi
sbb finally incik amin dah jadik suami cik ninie

cuma masa abah baca lafaz utk serahkan tugas akad nikah pd tok kadi tu
cik ninie rasa sebak ckit
t/jwb abah kat anak pompuan dia yg sorang nih dah lepas
syg abah sgt2!!!!
abah yg paling BAIK kat dunia nih
abah yg paling HEBAT kat dunia nih

pastu pandang mama kat seblah
huwaaaa...rasa nk nangis
syg mama sgt2!!!!
w/pon mama kuat membebel tp 
mama la wanita yg paling HEBAT di ati cik ninie

jauh di lubuk ati cik ninie
rasa syg sgt2 kat mama abah
w/pon masa tu rasa hepi lebih menguasai diri sbb xde acara tangis-menangis
tp cik ninie tau jauh di sudut ati cik ninie
jauh di ati kecil ini
terselit tangisan yg terselindung dlm diam
yesss...cik ninie menangis sbb cik ninie dah kawen
dah bergelar seorang isteri
dah ada t/jwb terhadap suami
dah ada t/jwb sbagai sorang isteri
dan paling penting
SYURGA cik ninie ada pada sang suami tercinta!
sumenya pada suami tercinta
t/jwb...ketaatan...kepatuhan...keredhaan
sumenya hanya padamu suamiku!
redhamu syurga bagi diriku...

16 Nov 2012
it was a beautifull day!!!
and also rahmat day...thanks Allah
loveeeeeee pd sume yg bertungkus-lumus menjayakan majlis akad nikah nih
moga Allah swt yg membalasnya
please...doakan kebahagiaan kami dlm menjalani kehidupan baru ini
doakan jugak spaya kami bahagia hgga ke jannah....amennnn








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 11 December 2012

batu api oh batu api


Assalamualaikum korang

Ari nih sy sedey sgt2
Dah la suami jauh kat Labuan sana
Tetiba ada lak sorang kwan bgtau yg diri nih diumpat dlm fesbuk 
Lg bertambah2 sedey jadiknya
X sangka lak leh jadik isu ek bile sy kawen nih
Paling x leh blah ada lak yg tukang jadik batu api
Sampai buleh plak kuar kenyataan sy x jemput dia mai kenduri sy
Sedeyyyyy sgt2
Sedangkan sy jemput kwn2 sy dtg meraikan ari bahagia sy
Jemput dlm fesbuk then tggalkan foot note
Sapa yg nk kad sila pm address
Tp si batu api tu xde pulak pm sy kasik alamat
Pastu sedap2 kata kita nih lupa kwn dan x jemput dia
What the hell la....

Kalau yg si pembuat status tu mmg sy akui sy x jemput dia
Dia xde dlm list fren fb sy
Nk jemput melalui hp dia pulak tukaq no.fon
So..sy x salahkan dia 100%
Cuma terkilan sgt sbb benda kecik dibesaq2kan
Terkilan sgt sbb wujud si batu api yg menambah cerita
Sy insan biasa...
Penah wat silap dan ada seribu satu kekurangan diri
Lumrah manusia kan
Penah gak post kat fb bile xsuke sesuatu perkara tu
Tp i never ever mention nama sapa2 pon kalaupon benci sgt2 kat org tu
Nih w/pon x mention nama sy 
Tp bile kwn2 lain baca ( kwn dia jugak adalah kwn sy)
They all dah bleh agak sy org yg dimaksudkan

Byk benor kot sign dan hint yg si batu api tu bg
So...no wonder la ada yg perasan then bgtau kat sy



Kesimpulannya...

1) Sy x block fb pembuat status tu...just remove from my fren list
2) Sy mmg private kan akaun fb...dari dulu lg masa mula2 ada akaun fb nih...so pembuat status tu stalk sy pnya fb then updet status tu
3) Si batu api lak kata tertgk profile pic yg dah bertukar baru tau sy kawen then wish "congratulation"...ya Allah...sy belek2 blk gambar2 dan status2 seblom nih nk tgk s/ada sy terlepas pandang ke x perasan ke tp mmg TIADA UCAPAN TAHNIAH dari org itu...kot celah mana la dia bleh kata wish kat sy tp sy diam jek
4) Pastu bunyik lg si batu api nih nk tau M dijemput ke x...M tu my ex yg x penah nk ngaku sy nih awek dia...hello batu api...sy jemput atau tidak is not ur bisnes hokey...ada ke insan2 kat luar sana bile kawen jemput ex dia dtg ke hari bahagianya? kalau ada mmg bagus la...mungkin si batu api nih penah kot jemput ex dia dtg kenduri dia....BUT...nih adalah kenduri sy...suka ati sy nk jemput sape pon...so M tu x termasuk dlm guest list yg dijemput hokey...dan kalau yg M tu mmg betoi la sy block fb dia
5) Eh bunyik lg si batu api...kunun2 sy dah kawen leh la lembut ati sbb dah ada hati keibuan mcm dia...org x kawen pon ada jek ati keibuan okeh...patutnya batu api...ko dah ada ati keibuan xyah lerr nk bajet cam wanita yg xde ati keibuan...sesedap rasa je kata itu dan ini


p/s : ati sy sedey sgt2...xpenah kna dump smpai camnih skali...



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~