kawan2 followers tercayang

Wednesday, 18 November 2015

Kau Aku Kita best sangat2

Assalamualaikum

 ~pic sumber dari google~

Heheh...senyum sampai telinga aku ari nih sebab marathon drama Kau Aku Kita 6 episod 
Nasib baik la buleh download..kalau tak..mesti sedih sebab tak dapat tengok

Janna Nick comey sangat-sangat..heheh
Syarul Ridzwan pon leh tahan jugak..dah macam muka laki aku la pulak..ahaksss
Perasan sungguh-sungguh no..

Novel Kau Aku Kita nih aku pernah beli dua tahun lepas rasanya
Beli masa dok tunggu tren kat kl sentral
Tak sangka pulak depa buat drama...lagi la aku syokk..hahah
Tapi memang syok jugak yang versi novel..
Cuma masa tu tak leh nak bayang rupa depa camna

Tak sabaq pulak nak baca balik novel Kau Aku Kita nih
Novel tu skarang ada kat kl adik aku pinjam
Mesti dia tengah poyo dok membaca novel tu..hahah

Bila adaptasi ke drama nih memang lagi bertambah feeling la
Aku bagi 10 bintang++++ sebab lakonan Janna Nick sangat la superb
Sempoi je dia bawak watak Iman Firdaus versi perempuan..heheh

Kadang-kadang ada bagus jugak novel diadaptasi ke drama / filem
Tapi jangan hancusss sudah la macam beberapa drama yang sebelom nih
Kau Aku Kita nih nasib baik la drama ngan novel tak lari jauh
So aku buleh terima lagi la..lebih-lebih lagi pelakonnya hebat-hebat belaka
Memang rasa terhibur dan nak tengok banyak-banyak kali..hahah
Angau la aku ngan drama nih sepanjang bln 11 nih nanti..ngeee
Angau ngan Iman dan Im Aus pon ye jugak..hahah
Seb baik la memang follow instagram depa dua nih
Syok tengok video behind the scene dan promo tiap minggu tu
Tak sabaq nak tunggu episod esok
Cian Iman kena rompak..sobsobsob..

Apa pon tahniah JS Pictures Sdn Bhd sebab terbitkan drama yang sangat best nih
Tak sabaq menunggu setiap episod sebab nak tengok Iman ngan Im Aus..hahah
Dah macam BBNU pulak aku nih dok layan drama-drama cenggini
Tapi seriously drama nih memang sangat-sangat best &  diminati oleh setiap lapisan umur
Drama yang santai tapi ada mesej yang tersirat
Unsur-unsur kekeluargaan pon tiptop punya la
Pendek kata segala rencah semua ada!

Nora bagi seploh bintang!! Eh silap!!
Ninie bagi seploh bintang kuasa 2..heheh


~pic kredit to this owner blog~

 
~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Trobek gambaq tunang

Assalamualaikum

Bosan sangat ari nih
So meh kita trobek zaman muda-muda dulu..hahah

 17.03.2012 officially jd cik tunang kpd abang askar yg sado

Nih 1st time gambaq berdua..hahah..sangat la innocent
Berseri-seri muka sebab baru pas sarung cincin..kihkihkih






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 3 November 2015

Nah resultnya!!

Assalamualaikum 

Punya la sakan aku menunggu sampai kul 12 mlm
Tapi..ini result yang aku dapat
Mental wehhh
1st time apply 1st time rejected
Kuciwa ati akak ko wat camni egtukar oiiii
 




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 1 November 2015

K.R.I.S.T.A.L

Assalamualaikum...


Hai November!!! Pejam celik pejam celik jap je dah masuk bulan November kan..pastu babai 2015..sobsobsob


Masa aku kat UUM dulu suka sangat pakai gelang kristal..melambak sgt budak2 U yang menjual gelang kristal nih sampai berpinau mata den nak memilih ha..


Dulu-dulu suka pakai gelang kristal sebab rasa sejuk je pergelangan tangan..pastu rasa cam comey pulak..hahah..memang perasan sungguh la..


Tapi skarang nih dah tak pakai dah gelang kristal..sejak-sejak dah kawen nih pakai gelang emas la pulak..tapi gelang emas yang aku pakai takleh la nak lawan cikgu-cikgu lain kat skola tu..depa punya gelang memang bling-bling dan besor-besor..aku punya pulak ciput je..hahah..

~ ni la koleksi gelang kristal aku masa kat u dulu ~


Berbalik pada cerita gelang kristal nih aku start pakai masa sem 5 rasanya..masa tu rumet aku punya kawan dok mai kat bilik promote gelang kristal macam-macam kaler..aku pulak pantang nampak kaler pink terus la mata terjojol-jojol berkenan..hahah..so masa tu merasa la aku pakai gelang kristal yang selalu budak cina je pakai..sampai tiga utas aku beli dan semuanya kaler PINK!!! hamek ko..kata peminat fanatik pink kan..harus la kaler tu yang aku rembat dulu..hahah..lagipon harganya lebih murah dan mampu milik.

Tapi masa aku dok jalan-jalan kat mall UUM dulu ada sorang cina nih tegur aku..lebih kurang gini ar dialog dia "waaa..manyak u pakai gelang kristal..pink lak tu..memang love-love gitu..lamai orang sayang ooo.." masa tu aku tak tau pon makna disebalik kaler-kaler kristal tu..yang aku tau pakai je la..hahah..tapi sebenarnya masa tu beli sebab terpengaruh ngan kak Jaja..katanya boleh sembuhkan penyakit..kan orang-orang cina selalu guna kristal-kristal nih untuk penyembuhan..aku takde la percaya sangat tapi dah orang bagitau dengar je la kan..sebab bagi aku walau apa pon penyakit yang diturunkan oleh Allah..aku tau hanya Dia jua yang mempunyai kuasa penyembuh..

So sekarang nih aku dah tak pakai gelang kristal sejak meninggalkan alam kampus..gelang tu pon ada je tergolek kat umah mak aku tu..nak bagi orang lain pakai katanya tak elok sebab nanti penyakit-penyakit yang diserap kat gelang kristal tu berpindah ke orang lain pulak..so terbiar la gelang-gelang tu kat atas almari..hahah..mak aku suh pakaikan kat kucing-kucing kat umah tu..tapi tak sampai hati la pulak nak bagi depa pakai..cian nanti depa pulak yang sakit!





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~